• Striledelfinen er alvorlig skadet
  I flere måneder har sotrabuen svømt rundt med fiskesnøre rundt kroppen som skjærer seg inn i huden. - Det er vondt å se hvordan han lider. Helt forferdelig, rett og slett, sier nabo Willy Schultz.
  Kilde:Bergens Tidende
 • Pingvinpappor har fått barn
  Ett par pingvinhanar vid Akvariet i Bergen i Norge har blivit föräldrar. Pingvinhanarna Herman Piele och Pondus fick bli en del av ett testprojekt när ett annat pingvinpar lade ett tredje ägg utöver de två som pingviner vanligen lägger.
  Kilde:DN.se
 • Babylykke for homofilt pingvinpar
  Nå venter det lange dager med mating og stell på de nybakte fedrene.
  Kilde:VG Nett
 • Homofilt pingvinpar har adoptert eit egg
  På akvariet i Bergen fann dei to pingvinane Pondus og Herman Piele kjærleiken i kvarandre. No er lukka komplett, for denne veka adopterte dei sitt første egg.
  Kilde:Hordaland - NRK

Gi smokken til karpene


Kjenner du noen som skal slutte med smokk? Ta turen til Akvariet og gi smokken til karpene!

Karpen som får tak i smokken svømmer fornøyd rundt med den i munnen.

Hvert eneste år kommer det mange barn til Akvariet for å gi smokken sin til de fargerike fiskene. Minstemann er som regel ved godt mot når han kommer, men er gjerne litt usikker om han virkelig vil gi vekk smokkene sine, når alt kommer til alt. Men med god hjelp av en dyrepasser får han se nærmere på fiskene og fortalt at karpene elsker å få besøk av barn som skal slutte med smokk! Karper har ikke tenner i munnen men sutter i seg maten, og smokk med krill er yndlingsretten deres.

Selv om minstemann overrekker smokken nølene så er begeistringen stor når karpene stimler til i overflaten for å komme først og få tak i den. Karpen som er så heldig å få tak i smokken svømmer rundt med den i munnen, og barnet får høytidelig overlevert et diplom til å henge på veggen. Dette er en morsom opplevelse for både store og små, og vil kanskje gjøre overgangen for minstemann lettere?

 Ta kontakt med personalet i Suvenirbutikken når du kommer, så avtales et tidspunkt med en dyrepasser.

Om sommeren bor karpene i en stor utendørsdam, mens om vinteren finnes de inne i et akvarium. Det er uansett årstid mulig å få nærkontakt med disse flotte fiskene!

I Akvariets gavebutikk selges også bodyer og “sleviser” med bilde av en karpe med en smokk i munnen.

I gavebutikken selges smokkeslutt produkter som kan vise alle hvor flink minstemann har vært!
Body (sort eller hvit, str. 60 - 98) til kr. 129,  eller en "slevis" (hvit) til kr. 49.

Bor dere på den andre siden av landet og ikke har mulighet til å komme til Akvariet for å gi smokken til karpene? Da er dere hjertelig velkommen til å sende smokkene i posten til oss, så gir vi de videre til karpene. Husk å skrive navn og adresse så får dere diplom tilbake i posten! Ønsker dere også å kjøpe body eller “slevis” gi oss beskjed om dette (husk å oppgi hva dere ønsker å kjøpe, størrelse og farge) så sender vi dette sammen med faktura (frakt- og ekspedisjonsgebyr kommer i tillegg). Smokkene kan da sendes til:

Akvariet i Bergen
Nordnesbakken 4
5005 BergenSolstjerne
Hvis en solstjerne deles i to kan den bli til to nye solstjerner

Powered by Akvariet