Akvariet i Bergen | Kravlende kryp
23017
page,page-id-23017,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 
GÅ IKKE GLIPP AV SPENNENDE ØYEBLIKK
Ny utstilling:
KRAVLENDE KRYP
6. Januar – 17. April 2017

Ingenting er som å våkne til lyden av ivrige, små, trippende føtter over gulvet…
Liker du ikke kakerlakker, edderkopper, skorpioner og andre kravlende kryp? Da er det på tide å stirre frykten i hvitøyet. Nå kan du nemlig oppleve utstillingen Kravlende kryp på Akvariet i Bergen. Her kan du blant annet møte en lys levende Sorte Enke og svepeskorpionen som var med i Harry Potter. De ekstra modige kan se hvor lenge de tør å ha hånden nedi et kar med… ja, kravlende kryp.
Så ”Face your fears”: Besøk Kravlende kryp på Akvariet.

Leddyr
Visste du at det finnes opp til 30.000.000 arter av leddyr i verden!? Leddyrene består av mer enn én million kjente arter, men det oppdages stadig flere og mange regner med at det kan finnes opp til 30 millioner arter på land og i havet. De store gruppene leddyrarter er:  Edderkopper, insekter, krepsdyr og trilobittene (som er utdødd).

Insekter – tidenes suksesshistorie
Insektene er den mest vellykkede og varierte dyregruppen på jorden. Over 1 million insekter er beskrevet og mer enn 3/4 av alle verdens dyr er insekter. Rundt 17 000 er registrert i Norge. Fremdeles er det mange arter som er ukjent for mennesket, og arter dør ut hver dag. Insektene har stor betydning for mennesket, både medisinsk som parasitter og smittebærere, men kanskje mest økonomisk, som skade- eller nyttedyr i landbruket. Insekter kan være ganske tøffe i forhold til størrelsen. En maur kan bære 50 ganger sin egen vekt, mens Vandregresshoppen kan fly 100 km uten å hvile. Vingene til knotten slår 1000 ganger i sekundet. Hvor mange ganger klarer du å slå med armene på et sekund?

Kakelakker
Det finnes arter av kakerlakker som har eksistert på jorda mer eller mindre uforandret i opp til 200 millioner år (man har funnet fossiler av kakerlakker fra Juratiden). Selv om mange tenker på kakerlakker som skadedyr, er det bare noen få arter kakerlakker som lever der det bor mennesker.

Edderkopper har åtte bein – insekter har seks.
Så helt til slutt, er Sort Enke egentlig så farlig? Dette og mye mer får du vite om du besøker utstillingen «Kravlende Kryp».