Våre to skjønninger har fått navn

Våre to skjønninger har fått navn

Våre to nye venner har fått navnet Gizzmo og Bella!

Da er endelig avgjørelsen om hva våre to nye beboere (oterne, en gutt og en jente) skal hete tatt. Vi lyste ut en konkurranse på vår Facebookside for en tid tilbake, og bad våre følgere komme med forslag til navn. Det var ingen avstemning, men en navneforslagkonkurranse hvor en jury skulle vurdere de innkommende forslagene. Det var stort engasjement og mange gode forslag kom inn. Takk for det! Nå har juryen som bestod av dyrepassere på Akvariet vurdert alle de innkommende forslagene og valgt ut et guttenavn og et jentenavn som de synest passer til våre to nye venner.

 

Hva har de tatt hensyn til når valget skulle tas

Et av hovedkriteriene når valget skulle tas var et navnene var distinkt. Distinktiv betyr utmerkende eller atskillende, navnene skal være tydelige og ha en klar uttale som er viktig i treningssammenheng.
Etter hvert som vi har blitt bedre kjent med personligheten til oterne våre, så passer navnene veldig godt. Gutteoteren er en utålmodig liten rakker som er meget læringsvillig og som raskt skjønner. På samme tid er han en tøffing og som gjerne griper utfordringer som kommer. Jenteoteren er en vannelsker, og bader store deler av dagen. Hun er vakker, rolig og på samme tide en lekende oter som absolutt har bein i nesa.

Hva skal barnet hete

Bella og Gizmo. Navnene står godt til hvem de er og klinger bra sammen. Bella betyr vakker på Italiensk, og Bella er vakker. Gizmo har fått navnet sitt fra kjæledyrene i kultfilmene Gremlins fra 80-tallet. Tøff liten skjønn rakker. Dyrepasserne føler navnene passer til personlighetene for våre to fantatiske otere, som våre gjester snart skal få møte.

 

Oterne skal hete Bella og Gizmo

 

Vinneren av konkurransen

Gizmo ble foreslått av Anja Jensen. Bella ble foreslått av Aina Turøy og Elisabeth Johansen, og vi har valgt å premiere begge to.
Vinnerne vil bli kontaktet og premien sendes i postkassen. Kan røpe såpass at dere skal få muligheten til å besøke Gizmo og Bella med premien.
Gratulerer til alle tre.

 

Velkommen til åpning av oterdammen

Oterdammen åpner torsdag 28. juni. Mer informasjon kommer, så følg med.

 

Les mer

 

Flere artikler

Mye lek og moro i oterdammen

Mye lek og moro i oterdammen

Rakkerungene lekte med stein og så gikk det gale!

Les mer

Vi har lekeplass på taket!

Vi har lekeplass på taket!

Bergens kuleste taklekeplass ligger på Akvariet med utsikt til innseilingen til Bergen. Den nye attraksjonen på Akvariet åpnet sommeren 2018.

Les mer

Hva skjer på Akvariet i helgen?

Hva skjer på Akvariet i helgen?

Helgene i mars har vi ekstra ting på programmet i tillegg til vårt innholdsrike fôringsprogram hver dag. Det skjer alltid noe på Akvariet!

Les mer