Akvariet tilbake i det gode selskap- EAZA

Akvariet tilbake i det gode selskap- EAZA

19. april 2018 ble Akvariet i Bergen gjenopptatt som fullverdig medlem i European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). 

European Association of Zoos and Aquaria (EAZA)

Akvariet i Bergen valgte i 2015 frivillig å trekke seg ut fra EAZA, for å bruke tiden fremover til å gjennomføre en del endringer og oppgraderinger. Intensjonen og målsettingen var hele tiden veldig klar.


19. april 2018 ble Akvariet i Bergen gjenopptatt som fullverdig medlem i European Association of Zoos and Aquaria (EAZA).

 

Påkrevde oppdateringer og endringer

- Vi trengte tid til å få gjennomføre en del påkrevde oppgraderinger og endringer her ved Akvariet, sier direktør Geir Olav Melingen.

Dette var ting som var påpekt fra EAZA i 2012, men også ting vi selv hadde sett og ønsket å gjøre noe med.

                   
 

I perioden 2015-2018 har Akvariet gjennomført en del oppgraderinger for pingvinene våre, og føler nå at de fremstår på en meget flott måte.

Tilsvarende valgte vi å gjøre endringer for sjøløvene, og nå har vi også fått på plass bedre mulighet for undersøkelse av dyrene, samtidig som treningen også har et økt fokus på helsesjekk av dyrene, sier direktøren.

 

I perioden 2015-2018 har Akvariet gjennomført en del oppgraderinger for pingvinene våre, og føler nå at de fremstår på en meget flott måte

 

Steinkobbene har fått nytt hjem

Det ble også gjennomført en ombygging av seldammen, men her viste det seg at slik Akvariet er utformet hadde ikke vi gode nok fasiliteter til å holde steinkobbe samtidig som vi har sjøløver.

– Vi fikk derfor på plass en meget god løsning med en annen EAZA-park i Holland, som har bygd et fantastisk hjem til våre steinkobber, sier Melingen.

Dyrenes velferd kommer foran alt for oss, og dersom det er slik at våre fasiliteter ikke er god nok, søker vi å finne løsning med andre parker med bedre forutsetning for de gjeldende dyrene.

Filippinske krokodiller

I tillegg til de nevnte endringene, har Akvariet i Bergen de siste par årene også bygd om alle krokodilleutstillingene. Det er nå med stolthet at vi kan fremvise de Filippinske krokodillene som er en av verdens mest utrydningstruede dyrearter.

Kvalitetsstempel for dyreparker

Noe vi får mange spørsmål om, er hvorfor er dette medlemskapet så viktig for Akvariet i Bergen?

– EAZA er et kvalitetsstempel for dyreparker. Her er klare og tydelige retningslinjer for god dyrevelferd, etiske retningslinjer og bevaringsprogram for truede dyrearter. I tillegg setter de generelle krav til dyreparkene for hvordan de driftes og ivaretar de ansatte, sier direktøren.

Han legger til at han tror et slikt medlemskap blir enda mer viktig i fremtiden. Her kan vi vise til vår deltakelse innen bevaringsprogram, undervisning og formidling, samt samarbeid med forskningsmiljøene.

De dyreparkene som vil overleve i fremtiden, er nok først og fremst de parkene som evner å levere etter den høyeste standard, slik medlemmene i EAZA er kjent for.

Det var med stolthet vi fikk tilbakemelding fra EAZA og deres screening team, som var virkelig imponert over det arbeidet Akvariet i Bergen hadde gjort de siste årene:

 

The screening team was impressed to see what the Bergen Aquarium has done and achieved over the past years. Clearly Bergen Aquarium invested a significant amount of money, time, and energy in the desired development and further professionalization of the aquarium. Apart from money, time and energy it’s the overall dedication and commitment of the director and his team that made this ongoing development possible.

 

Les mer om EAZA
 

Flere artikler

Nye Akvariet skal bli verdensledende

Nye Akvariet skal bli verdensledende

Om få år flytter Akvariet i Bergen fra Nordnes til Dokken. Nye Akvariet blir noe helt annet enn det vi kjenner i dag.

Les mer

Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

IT-selskapet Atea blir leverandør og samarbeidspartner innen bærekraftig teknologi for Norges nasjonale akvarium. Dette er et langsiktig og strategisk samarbeid for begge parter, der vi skal bidra med vår kompetanse innen teknologi og bærekraftig IT.

Les mer

Vinterferiegøy - Nattevandring på Akvariet!

Vinterferiegøy - Nattevandring på Akvariet!

Vi gjentar suksessen og inviterer til Nattevandring for hele familien. Sett av helgen 26. – 28. februar og bli med på en uforglemmelig helg.

Les mer