Romjul på Akvariet

Romjul på Akvariet

Vi ønsker alle et Godt Nytt år og en fin nyttårsfeiring! Akvariet holder stengt idag (nyttårsaften), åpner igjen 1. nyttårsdag (1. januar) kl 10-18. Våre kjære dyr og dyrepasser ønsker alle velkomen på besøk.

Fra regnskogen til fjæresteinene

Akvariet i Bergen har små og store skapninger fra regnskogen, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk boende hos seg. Planlegger du en tur til Akvariet, trenger du ikke tenke på været. Er det kaldt og surt ute, finner du alltid noe spennende og lærerikt innendørs.
 

Rognkjeks på Akvariet

På bilde ser du en Rognkjeks. Fotograf: Francisco

 

Akvariet har åpent hele romjulen, kl 10 – 18 (stengt julaften, 1. juledag og nyttårsaften).


Vi har noe på programmet hver hele time og hver time fra kl 11.30 vises det film i kinosalen. Anbefaler vår nye film, Knølhvalens reise mot Europa som hadde premiere 1. desember.

 

Bli med på Julequiz hver dag i romjulen

Quiz hører julen til og det er alltid kjekt å teste kunnskapen både med seg selv, venner og familie. Husk å få med deg quiz-arket fra butikken når du kommer. Rundtom på Akvariet har vi hengt opp plakater med spørsmål, og svaret det finner du i nærheten eller kanskje du alt kan svaret…

Premiering

Lever inn svararket i butikken før du drar og du er med i trekningen av fine premier. Vi trekker vinner 3. januar 2019.


Nærkontakt med dyrelivet

Otere på Akvariet

Bella vet å finne roen og samle krefter (innimellom).
Fotograf: Francisco

Når du kommer på besøk blir du ønsket velkommen av pingvinene rett ved inngangen. Vi anbefaler et besøk i oterdammen, og møte de europeiske otrene Gizmo og Bella. De er meget sosiale, og liker at folk kommer på besøk.

Hver dag kl 12 og 15 kan våre gjester se sjøløvene Kim og Amy trene. I den flotte haitunnelen går du tørrskodd på «havbunnen» mens du ser haiene svømme forbi.

Trenger du litt varme, så anbefaler vi å bli med på Tropisk guiding hver dag kl 16. Da bli man bedre kjent med dyrene som lever i varmere strøk.

 

Film gjør seg bedre på kino

Hver dag viser vi tre ulike filmer i kinosalen på Akvariet i Bergen. Se program for sendetidspunkt. 

Jakta på fakta: Fiskeri
Hver vår trekker sjarker og skip i tusentall til magiske Lofoten og Vesterålen. Det eventyrlige skreifisket er i gang igjen – og du kan bli med! Les mer her

Jakta på fakta: Havbruk
Er havbruk sunt eller skadelig? Vi knuser myter, og følger forskerne i jakta på fakta om havbruket. Les mer her

Knølhvalens vandring mot Europa
Lørdag 1. desember hadde vår splitter ny film Knølhvalens vandringpremiere. I filmen følger vi knølhvalen på en 8000 km ferd til europa. Den anbefales.
 

 
 

Plastbyen 2018

For andre år på rad arrangerte Akvariet konkurransen Plastbyen. Over 80 byggverk ble levert inn og var med i konkurransen om å bli årets Plastbybyggverk.

Plastbyen

En av de nominert byggverkene.

Et besøk i Plastbyen på Akvariet er et must! Byen er laget av byggverk i plast som barnehager, skoler og andre har levert inn. Plasten er plukket ute i naturen med innspill av husholdningsavfall. Kreativiteten har blomstret, det er i hver fall sikkert!

Akvariet i Bergen arrangerer utstillingen Plastbyen hvert år for å skape oppmerksomhet rundt plast i havet. Les mer om Plastbyen her!

 

Har du fått årskort til jul?

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen på besøk. Årskortet gjelder i et helt år fra første gang du besøker oss. Vi ordner bilde og ditt eget kort når du kommer. Det er flere fordeler med årskort på Akvariet . Årskort er mer enn en gave, den gir opplevelser og skaper minner. Den som har årskort kan alltid ta med venner og familie med 25% rabatt (inntil 4 personer).

 

Akvariet-butikken

Med gavekort fra Akvariet kan man selv bestemme om man ønsker å bruke det på billetter eller noe fra Akvarietbutikken. I butikken finner du gaver til store og små. Vi har myke og harde gaver, fiffige saker og snurrige ting som underholder og inviterer til lek og læring. Våre flinke butikkmedarbeidere hjelper deg gjerne.

 

Følg gavebutikken på Instagram @akvarietbutikken og få gode tips!

Oter på Akvariet
Pingvin på Akvariet
Trener kysser sjøløve

Sulten?

Prøv vårt Spiseri, Biologen Akvariet, for et førsteklasses måltid eller mattorget for kjapp mat i nebbet for små og store. 

Spiseriet på Akvariet

 

Lekeplass på takterrassen

Endelig har Akvariet fått en helt egen lekeplass på takterrassen. Her kan små og store utfolde seg i klatring, hopping eller rett og slett ta seg en “båttur”.

 

Barnas Bergen

Det er ikke bare på Akvariet det skjer i julen, sjekk ut her hva som skjer hos de andre i Barnas Bergen her.

En fin måte å komme i julestemning på er å bli med når lysene tennes på Fløyen hver søndag i advent, for mer info les her!

JULEBYEN BERGEN MAGASINET

 

Jul i Bergen

Mat på Akvariet
Publikum på sjøløvetrening

Flere artikler

Mye lek og moro i oterdammen

Mye lek og moro i oterdammen

Rakkerungene lekte med stein og så gikk det gale!

Les mer

Vi har lekeplass på taket!

Vi har lekeplass på taket!

Bergens kuleste taklekeplass ligger på Akvariet med utsikt til innseilingen til Bergen. Den nye attraksjonen på Akvariet åpnet sommeren 2018.

Les mer

Hva skjer på Akvariet i helgen?

Hva skjer på Akvariet i helgen?

Helgene i mars har vi ekstra ting på programmet i tillegg til vårt innholdsrike fôringsprogram hver dag. Det skjer alltid noe på Akvariet!

Les mer