Erna som absolutt skulle bli mamma

Erna som absolutt skulle bli mamma

I fjor falt Erna (4 år) og den nyinnflyttede dansken Ninjago (2 år) pladask for hverandre. De ble stolte foreldre til pingvinkyllingen Sindre 30. juni 2019.

Erna som absolutt skulle bli mamma

I fjor falt Erna (4 år) og den nyinnflyttede dansken Ninjago (2 år) pladask for hverandre.

Etter intensiv redebygging var det tid for å legge eggene sine. Erna la sine 2 aller første egg i begynnelsen av mai, men gleden ble kortvarig. Det urutinerte paret var ikke helt klar over hvor skjøre eggene var og klarte nemlig å knuse begge to kort tid etter at de var lagt.

Erna gav ikke opp av den grunn. To uker senere kom det, til dyrepassernes store overraskelse, to nye egg i redet til Erna og Ninjago. Det er ikke helt uvanlig at pingvinene kan legge to batch med egg hvis det går dårlig med de to første, men dette er mer vanlig for de eldre og rutinerte parene, så at de fikk dette til i sin første sesong var helt fantastisk.  

 

 

Flinke foreldre

Klok av skade skulle Erna i hvert fall få det til denne gangen og paret passet uhyrlig godt på eggene sine. 36 dager senere startet det ene egget å klekke, og kyllingen fikk se dagslys for første gang 30. juni. Men utfordringene stoppet ikke opp der. Erna og Ninjago hadde jo aldri fostret opp en kylling før, og ante lite om hvor stor jobb dette er. Dyrepasserene var bekymret i starten da den ikke la noe særlig på seg, og man så tydelig at Erna jobbet iherdig med å få til brekningsrefleksen slik at hun kunne gulpe opp halvfordøyd fisk til sin lille. 4 dager senere hadde hun endelig mestret teknikken og kyllingen begynte å legge på seg.

Vi ser veldig frem til utviklingen til denne kyllingen i tillegg til de fire andre kyllingene som har klekket på Akvariet i år. Kyllingen til Erna og Ninjago er en skjønning.

Ikke siden 2013 har vi hatt så mange pingvinkyllinger på Akvariet.

 


Hele familien samlet!

 

Erna besøker Erna

Torsdag 1. august var det stor stas i pingvindammen og på Akvariet i Bergen. Da kom Statsminister Erna Solberg for å besøke sin fadderpingvin Erna som hun døpte i 2015. Nå er Erna (pingvinen altså) endelig blitt mamma og vil vise frem sin flotte pingvinkylling.

 

Ninjago og kyllingen

 

Det er arten bøylepingvin som bor på Akvariet i Bergen, og vi har totalt 26 pingviner, inkludert kyllingene. De to eldste ble hele 32 år i sommer.

Ønsker du å lære mer om bøylepingvinene på Akvariet har vi pingvinpresentasjon hver dag 11.00 og 17.00.

Se programmet

Flere artikler

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Vår høyeste prioritet er trygghet for våre dyr, ansatte og gjester. Vi har gjort alt for at våre besøkende skal føle seg trygge når de besøker Akvariet. Gode smitteverntiltak vil være på plass så lenge det er påkrevet. Vi har alle et felles ansvar!

 

Les mer

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Finn på noe vannvittig moro med barna i sommerferien! Sommeren er årets travleset og triveligste periode på Akvariet i Bergen. Ta turen til Nordnes for å bli bedre kjent Erna, Iggy, Bella, Amy eller noen av de andre 400 spennende dyrene som bor her.

Les mer

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Nå er det slutt på tenårne for Calforniasjøløven Kim. Hun blir 20 år tirsdag 23. juni. Det skal vi selvfølgelig feire – og du er invitert! Californiasjølve er en art av øreselfamilien som bor i- og rundt den vestlige delen av Nord-Amerika. Her påAkvariet i Bergen har vi per i dag tre Californiasjøløver; Kim, Amy og Fiona.

Les mer