Erna som absolutt skulle bli mamma

Erna som absolutt skulle bli mamma

I fjor falt Erna (4 år) og den nyinnflyttede dansken Ninjago (2 år) pladask for hverandre. De ble stolte foreldre til pingvinkyllingen Sindre 30. juni 2019.

Erna som absolutt skulle bli mamma

I fjor falt Erna (4 år) og den nyinnflyttede dansken Ninjago (2 år) pladask for hverandre.

Etter intensiv redebygging var det tid for å legge eggene sine. Erna la sine 2 aller første egg i begynnelsen av mai, men gleden ble kortvarig. Det urutinerte paret var ikke helt klar over hvor skjøre eggene var og klarte nemlig å knuse begge to kort tid etter at de var lagt.

Erna gav ikke opp av den grunn. To uker senere kom det, til dyrepassernes store overraskelse, to nye egg i redet til Erna og Ninjago. Det er ikke helt uvanlig at pingvinene kan legge to batch med egg hvis det går dårlig med de to første, men dette er mer vanlig for de eldre og rutinerte parene, så at de fikk dette til i sin første sesong var helt fantastisk.  

 

 

Flinke foreldre

Klok av skade skulle Erna i hvert fall få det til denne gangen og paret passet uhyrlig godt på eggene sine. 36 dager senere startet det ene egget å klekke, og kyllingen fikk se dagslys for første gang 30. juni. Men utfordringene stoppet ikke opp der. Erna og Ninjago hadde jo aldri fostret opp en kylling før, og ante lite om hvor stor jobb dette er. Dyrepasserene var bekymret i starten da den ikke la noe særlig på seg, og man så tydelig at Erna jobbet iherdig med å få til brekningsrefleksen slik at hun kunne gulpe opp halvfordøyd fisk til sin lille. 4 dager senere hadde hun endelig mestret teknikken og kyllingen begynte å legge på seg.

Vi ser veldig frem til utviklingen til denne kyllingen i tillegg til de fire andre kyllingene som har klekket på Akvariet i år. Kyllingen til Erna og Ninjago er en skjønning.

Ikke siden 2013 har vi hatt så mange pingvinkyllinger på Akvariet.

 


Hele familien samlet!

 

Erna besøker Erna

Torsdag 1. august var det stor stas i pingvindammen og på Akvariet i Bergen. Da kom Statsminister Erna Solberg for å besøke sin fadderpingvin Erna som hun døpte i 2015. Nå er Erna (pingvinen altså) endelig blitt mamma og vil vise frem sin flotte pingvinkylling.

 

Ninjago og kyllingen

 

Det er arten bøylepingvin som bor på Akvariet i Bergen, og vi har totalt 26 pingviner, inkludert kyllingene. De to eldste ble hele 32 år i sommer.

Ønsker du å lære mer om bøylepingvinene på Akvariet har vi pingvinpresentasjon hver dag 11.00 og 17.00.

Se programmet

Flere artikler

Ledig vikariat som salgs- og servicemedarbeider

Ledig vikariat som salgs- og servicemedarbeider

Vi har ledig et vikariat som slags- og servicemedarbeider i 40% stilling med mulighet for fast ansettelse i “hjerte på Akvariet” vår gavebutikk og billettluke fra februar – desember 2020.

Les mer

Buss til Akvariet får ny trasè fra 2. desember

Buss til Akvariet får ny trasè fra 2. desember

Fra mandag 2. desember får buss nr 11 ny trasè ut til Nordnes. Dette er skjer siden anleggsarbeidet ved Akvariet i Bergen flyttes til øvre del av Nordnesbakken.

Les mer

Akvariet i Bergen får ytterligere 2 millioner til forstudiet

Akvariet i Bergen får ytterligere 2 millioner til forstudiet

Stiftelsen Akvariet i Bergen jobber med utvikling av Nye Akvariet på Dokken. Nå bidrar også Sparebankstiftelsen SR-Bank med midler til prosjektet. Stiftelsen bidrar med 2 millioner kroner.

Les mer