Finalistene i Plastbyen 2020 er klar, stem frem din favoritt!

Finalistene i Plastbyen 2020 er klar, stem frem din favoritt!

Plastbyen 2020 er åpnet og juryen fikk en tøff jobb med å finne kun fem finalebyggverk blant alle de innleverte kreative byggverkene. Nå kan du være med å stemme frem vinneren av Plastbyen 2020, hva er ditt favoritt bygg?

Skaten Rokke Rolf, Kleppestø Barnehage

NO. 3., Laxevaag Dagsenter

Plattformen, Ramsøy Barnehage

Barkebåten, Nattland Oppvekstun, 4A

Nøkken, Bergens Barneasyl avd. Huset i skogen.

Mange flotte fantasifulle bygg har blitt innlevert

For fjerde år på rad er det dyktige Kjersti Hjelmeland Brakstad som har designer og bygge plastbyen. Det er utfordrende å få frem de unike byggverkene, passe på at de alle får skinne og at publikum får sett de. Her er Kjersti god, så det er bare å glede seg. Vi har fått inn rundt 40 byggverk av smått og stort og juryen hadde en tøff jobb med å velge ut “bare” 5 finalister.

 

Stem frem din favoritt!

Nå er det opp til pulikum å stemme frem sitt favoritt byggverk blant finalistene.

Avstemningen er avsluttet!

 

Plastbyen 2020 vs. tidligere år

Det er gledelig for oss som arbeider med formidling rundt det viktige tema som “plast i havet” er, at så mange er med også i år. Vi merker at barnehager og skoler har noen ekstra utfordringer mht. covi og alt ekstra det medfører. Da er det ekstra kjekt at vi til tross for dette har fått inn så mange byggverk som vi har. Kreativiteten og oppfinnsomheten er det ikke noe å si på, den blir vi like imponert over hvert år.

 

Årets jury:
Rune Gaasø (Clean Shores), Mona Maria Løberg (Naturvernforbundet), Kenneth Bruvik (Norsk jeger og fiskerforbundet) og Joackim Ekeli (Akvariet).

Flere artikler

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

Havet er i dag fullt av plast, noe som blant annet er i ferd med å ødelegge fiskebestanden og true det undersjøiske miljøet. Med riktig fokus kan imidlertid havet selv bli en viktig del av løsningen i årene som kommer.

Les mer

Halloweenhelg på Akvariet

Halloweenhelg på Akvariet

Bli med å feire Halloweenhelg på Akvariet! Livet og stemningen på Akvariet er ikke det samme som til vanlig når spindelvevet henger fra taket og akvariene er fylt med gresskar. Kle deg i ditt skumleste kostyme (eller ikke) og bli med.

Les mer

Intimkonsert med TØNES TRIO på Akvariet 6. november

Intimkonsert med TØNES TRIO på Akvariet 6. november

Dette er en sjelden sjanse til å få med seg en av Norges beste musikere i en unik, intim setting. Billettene gikk unna, heldigvis har vi fått satt opp ekstrakonsert, billettsalget for konsert nr 2 er i gang!

Les mer