Akvariet åpner igjen fredag 24. april

Akvariet åpner igjen fredag 24. april

Stiftelsen Akvariet i Bergen har siden 13. mars vært stengt for publikum som følge av Covid-19-situasjonen. Siden den gang har våre dyktige ansatte jobbet med å sikre forsvarlig drift av krevende tekniske anlegg og god dyrevelferd, medisinsk oppfølging og trening av våre dyr, samt begrense konsekvensene av et fullstendig inntektstap. Nå åpner vi igjen!

En forsiktig åpning

Akvariet har fra dag én forberedt løsninger for en ny normalsituasjon tilpasset nasjonale smitteverntiltak, som kan vare over tid. Vi har onsdag 15. april besluttet at vi gjennomfører en forsiktig åpning for publikum fredag 24. april, med relevante smittevernstiltak på plass. Å besøke Akvariet i Bergen i disse tider skal være trygt.

 

Mandag 20. april åpner myndighetene barnehager og deretter deler av skolen samt andre deler av samfunnet. Akvariet er en viktig kunnskapsformidler for disse gruppene, og med hele 5000 kvadratmeter inne- og uteplass, og med smittevernstiltak for publikum gleder vi oss til å ønske våre besøkende velkommen tilbake, sier Aslak Sverdrup, administrerende direktør på Akvariet.


Viktige smittevernstiltak innføres

I forbindelse med åpningen innfører vi smittevernstiltak. Her er de viktigste:

  • «Enveiskjøring» av publikumsflyten innendørs
  • Ekstra stasjoner for desinfisering og håndvask
  • Avstandsmerking i gulvene
  • Begrensning på antall besøkende innenfor portene
  • Ingen håndtering av dyr for publikum
  • Hyppigere rengjøring og øvrige generelle smittevernstiltak fra Folkehelseinstituttets anbefalinger.

 

Vår høyeste prioritet er trygghet for våre dyr, ansatte og gjester. Vi har gjort alt for at våre besøkende skal føle seg trygge når de besøker Akvariet. Gode smitteverntiltak vil være på plass så lenge det er påkrevet, men vi håper som alle andre at vi så snart som mulig er tilbake i en normal situasjon avslutter Aslak Sverdrup.

 

Tilpasset program

Vår åpningstid er kl 10 – 18 hver dag fra fredag 24. april (fra 1. mai er vår åpningstid kl 9 – 18 alle dager). Fôringsprogrammet vil bli tilpasset iht. smittevernstiltak, så noen korrigeringer vil det bli. Kinosalen vil være stengt for publikum. Oppdatert program kommer her.

Oter
Pingvin
Kameleon

Har du glemt lyden av pingviner?

Nå som vi endelig skal åpne igjen får du fasiten på lyden av pingviner neste gang du besøker Akvariet. Frem til da kan du øve sammen med de i filmen – kanskje er du like god eller bedre?

 

 

 

 

Flere artikler

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

I forbindelse med fremleggelse av Revidert Nasjonalbudsjett 2020 foreslår Regjeringen at også akvarier kan søke om kompensasjon for bortfall av inntekter. 

Les mer

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Torsdag 7. mai godkjente regjeringen at det blir tillatt med eggdonasjon i Norge. På Akvariet har vi drevet med eggdonasjon i flere år.

Les mer

Ting å gjøre i Bergen

Ting å gjøre i Bergen

Er du på jakt etter spennende ting å gjøre i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Les mer