Velkommen til Akvariet i Pinsehelgen, åpent kl 10 - 18 hver dager!

Velkommen til Akvariet i Pinsehelgen, åpent kl 10 - 18 hver dager!

Pinsehelgen er her, da er det tid til å finne på ting sammen med familie og venner. Det som er bra på Akvariet, er at vi har god plass og våre gjester kan være både ute og inne. Husk lekeplassen på takterrassen. Vi har gode smittevernstiltak!

Akvariet i Bergen er åpent i pinsehelgen

Akvariet er en viktig kunnskapsformidler for barn og unge, og med ca. 5000 kvadratmeter inne- og uteareal, og med gode smittevernstiltak er vi glad for at vi igjen kan ha åpent for publikum.  Vi oppfordrer alle våre gjester til å ta ansvar og vise hensyn til hverandre. Vi har innført “høyrekjøring” på Akvariet og oppfordrer alle til å være flink å følge dette, slik at alle kan føle seg trygge. Vi har satt et tak på maks 15 personer inne i butikken på samme tid, håper alle kan respektere det. Vår største oppfordring er, kos dere på Akvariet!

 

Hva skjer på Akvariet?

Det skjer alltid noe på Akvariet for små og store. Vi har noe på programmet hver time fra kl. 11, det er fôringer av dyrene ute og vi viser film i kinosalen.

Det skjer smått og stort gjennom dagen utover programmet, når dyrene trener, spiser eller habitatene deres stelles. Det er med andre ord masse å få med seg for publikum, så hold øynene åpen! Kinosalen er stengt inntil videre. Gjeldende program finner du i Aktivitetskalender.
 

Åpingstiden hver dag er kl 10 – 18.  (Fra 1. juli har vi åpent kl 9 – 18 hver dag).

Sjekk programmet!

 

Sjekk ut hva annet du kan besøke i Bergen, se Bergen Guiden her!

 

Antibac-stasjoner er satt opp

Vi oppfordrer alle til å “sprite” hendene ved stasjonene som er satt opp ved inngangen, ved inngang til butikken på vei ut og ellers ved behov. Vi har også satt opp stasjoner med Antibac rundtom inne og ute på Akvariet. Inntil videre er det begrenset til maks 15 personer inne i butikken på samme tid.
 

Tips! Les plakatene vi har hengt opp med gode råd fra dyrene. Hold avstand!

 

Kjøp billett

 

 

 

 

Med appen vår kan du se kart over Akvariet

Last ned Akvariet-appen, så kan du ha full kontroll på det som er på programmet til enhver tid. Du kan også kjøpe billett i appèn og løse noen av quizene vi har der. Vi deler ikke ut brosjyrer/kart ved ankomst inntil videre. I appen finner du også kart over ute- og inneområdet her på Akvariet, og de siste nyhetene fra Akvariet.

 

Billettkjøp skjer på nett – ingen kontanter

Vi oppfordrer alle til å kjøpe billetter på nett og gjerne før du kommer på besøk. Billett kan også kjøpes i billettluken når dere kommer. Inntil videre tar vi ikke imot kontanter her på Akvariet, betaling kan skje med kort eller med Vipps.

Det blir også begrensninger på antall mennesker vi kan ha innenfor portene til enhver tid. Vi oppfordrer derfor våre gjester til å vise tålmodighet og hensyn til hverandre når det gjelder avtand dersom det er litt folk ved inngangen. Vi har ikke klokkeslett på billettene, men vet av erfaring at det kan være litt ekstra trøkk med folk rundt kl. 12.

For alle med aktivt årskort: Datoen på årskortet ditt har blitt forlenget
 

Kjøp billett!

 

 

Sulten? Biologen Akvariet har alltid noe godt!

Du finner Biologen Akvariet i Vestibylen, der er det og inngang til Spiseriet via Vestibylen. Biologen Akvariet har deilig “Grab and Go” mat på menyen som er lett å ta med seg og nyte ved et av bordene ute, i Spiseriet eller på takterassen. Bord og stoler er plassert med god avstand, så vi ber vennlig om at ingen flytter rundt på stoler og bord.

På Akvariet har vi alltid sterk fokus på renhold. Det fortsetter vi med, og i tillegg har vi økt frekvensen ytterligere. Vi har satt opp stasjoner med Anitbac rundtom i alle etasjer, i tillegg til såpe og vann som er tilgjengelig på våre toaletter.

Barnebarn og bestemor ser på selv gjennom akvariet
Oter ved en bekk
Tenkene pingvin ser i kamera

Mat og drikke kan kjøpes på Biologen Akvariet

Det blir mulighet for å kjøpe seg mat og drikke og selvfølgelig iskrem. Biologen Akvariet vil selge “grab and go” nå i starten, og så vil menyen utvikle seg underveis. Vi har redusert antall bord og stoler i Spiseriet. Åpningstiden kl 11 – 17.
 

Kjøp billett!
 

Familie spiser på Biologen Akvariet

 

Har du fått med deg serien “Tett på dyrene”?

Sjekk ut vår YouTube-serie “Tett på dyrene”. I serien inviterer vi publikum inn i dyrenes virkelige verden og til å oppleve «Akvariet - bak kulissene». Hva skjedde egentlig på Akvariet når vi var stengt for publikum. Selv om vi var stengt måte dyrene fremdeles ha mat, stell og omsorg. Denne serien gir et usensurert innblikk i livet på Akvariet.

 

Flere artikler

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

I forbindelse med fremleggelse av Revidert Nasjonalbudsjett 2020 foreslår Regjeringen at også akvarier kan søke om kompensasjon for bortfall av inntekter. 

Les mer

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Torsdag 7. mai godkjente regjeringen at det blir tillatt med eggdonasjon i Norge. På Akvariet har vi drevet med eggdonasjon i flere år.

Les mer

Ting å gjøre i Bergen

Ting å gjøre i Bergen

Er du på jakt etter spennende ting å gjøre i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Les mer