Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Torsdag 7. mai godkjente regjeringen at det blir tillatt med eggdonasjon i Norge. På Akvariet har vi drevet med eggdonasjon i flere år.

Super-pappaene Pondus og Herman Piele

Pondus og Herman Piele er et av 10 pingvinpar vi har i år. På tross av at de har vært et par i over 6 år nå, og prøver iherdig hver sesong, har de aldri klart å produsere et eneste egg. En enkel forklaring på dette er at Pondus og Herman selvfølgelig er to gutter. De foregående sesongene har det vært mange single damer i dammen, men hverken Pondus eller Herman har vært interessert i bytte ut kjæresten sin.

For en uke siden la vi et kunstig egg i redet til Pondus og Herman Piele som de tok imot med åpne vinger. Pondus og Herman er utrolig flinke foreldre, og har fungert som fosterforeldre for en del kyllinger opp gjennom årene. Vi har lagt inn denne «dummyen» rett og slett for at de skal bli vant til å ruge på et egg. Da kan vi bytte den ut med et ekte egg fra de andre pingvinene dersom noen trenger assistanse.

Homofile pingvinpar er godt egnet som foreldre, da hann- og hunnpingviner er helt likestilte i foreldrerollen. Begge har like stort ansvar for å ruge på eggene, forsvare redet og mate kyllingene. Homofili forekommer også i naturen, og er beskrevet hos over 1500 forskjellige arter.

 

Blant fugler tar de homofile parene seg ofte av forlatte egg eller kyllinger som av en eller annen grunn har mistet eller kommet vekk fra foreldrene.

 

Kjøp billett

 

Pingvin stuper i vannet

 

Alle de voksne single har fått kjærester

I år har nesten alle de single pingvinene fått seg kjæreste (utenom lederen i singelklubben, Ulrikke, som er et kapittel for seg selv), og dermed har vi mange ferske par som nå legger egg for første gang. Per nå har vi 11 egg i dammen og dette antallet kan komme opp i svimlende 18 egg denne sesongen. Det tyder på at våre flinke dyrepassere får litt å holde på med i år også.
 

Det er en krevende jobb å være pingvinforeldre

De skal klare å passe på begge eggene i 5 uker til klekking, noe som ikke er så lett da de er skjøre og lett kan knuses. Har de klart denne delen av jobben så gjenstår det virkelige arbeidet. Da er det ikke alltid bare bare å fø opp en, men to kyllinger om begge eggene viser seg å klekke.

To av de ferskeste parene, Fløydis & Pingnocchio og Pingeling & Beffen, klarte dessverre å knuse begge eggene kun få dager etter de var lagt. Heldigvis har ikke nybegynnerne gitt opp av den grunn, og har nå lagt to egg til. Det sies at man må gjerne knuse noen egg for å lage en omelett. Det går ofte en del sesonger før pingvinene mestrer dette her, så noen prøverunder er veldig vanlig. Vi blir veldig stolte og imponert om de unge parene klarer å fostre opp én kylling i år, men det er veldig usannsynlig at de klarer arbeidet det krever å fø opp to.

 

 

Det skjer ting på Akvariet

Pondus og Herman har ruget kjempebra og passet godt på det kunstige egget de fikk sist helg, og i dag har de oppgradert til et ekte egg. Vi valgte å donere et egg fra Fløydis og Pingnocchio som har slitt med å ruge på to egg samtidig. Ved flere anledninger har et av eggene havnet ved siden av Pingnocchio, og dyrepasserne har måttet legge det under han igjen.

Vi håper superpappaene tar seg godt av egget og krysser fingrene for at det er befruktet slik at vi kan hilse på en sunn og frisk bøylepingvin-kylling i løpet av juni.

Du kan bli bedre kjent med pingvinen og det som skjer i pingvindammen hver dag under pingvinpresentasjonen. Sjekk ut programmet her!

 

Kjøp billett

 

Pingvinene Herman Piele og Pondus

Ikke alltid like lett å få plass til begge eggene

Pingvinene Beffen og Pingelin

Viktig å finne rett liggestilling

Pingvin runger på et svart egg

Kjærlig far som passer på egget

Akvariet serien “Tett på dyrene” – pingvindammen

 

 

Kjøp billett

 

Les også pingvinene på rød løper til ny damme.

Flere artikler

Californiasjøløven Fiona

Californiasjøløven Fiona

Dagen idag startet som håpets dag. Vår yngste sjøløve, Fiona, har i en tid slitt med sykdom og vi har prøvd flere ulike behandlinger før en klinisk undersøkelse var det eneste alternativet for å prøve å finne ut hva som feilet henne.

Les mer

Velkommen til utstillingen

Velkommen til utstillingen "Fading Faces"

Torsdag 25. februar åpner utstillingen FADING FACES – Animals of the past in the forest of the ghost av Karl-Kristian Jahnsen Hus på Akvariet i Bergen.

Les mer

Akvariet søker samarbeidspartner innen kafe, catering og event

Akvariet søker samarbeidspartner innen kafe, catering og event

Anbudsinvitasjon: Virksomhetsområdene vi har er kafedrift med uteservering, kurs og møteaktivitet, bursdagsselskap, selskap i stemningsfulle Rotunden og Storsalen, familiedager og events. Her finnes mange muligheter for den rette samarbeidspartneren.

Les mer