Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

IT-selskapet Atea blir leverandør og samarbeidspartner innen bærekraftig teknologi for Norges nasjonale akvarium. Dette er et langsiktig og strategisk samarbeid for begge parter, der vi skal bidra med vår kompetanse innen teknologi og bærekraftig IT.

Akvariets teknologiske samarbeidspartner

IT-selskapet Atea blir leverandør og samarbeidspartner innen bærekraftig teknologi for Norges nasjonale akvarium.

– Vi er veldig glade for å inngå en samarbeidsavtale med Stiftelsen Akvariet i Bergen. Dette er et langsiktig og strategisk samarbeid for begge parter, der vi skal bidra med vår kompetanse innen teknologi og bærekraftig IT. Akvariet er en viktig institusjon for Bergen og for Norge generelt, og vi ser frem mot å være Akvariets teknologiske samarbeidspartner i årene fremover, sier Kristian Valaker, Head of Managed Service i Atea Bergen.

Akvariet i Bergen er Norges nasjonale akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner. Samarbeidsavtalen, som nylig ble signert, inkluderer blant annet drift av Akvariets IT-systemer og samhandlingsløsninger, og løpende rådgivning rundt teknologi og digitalisering.

 


 

Resirkulering og gjenvinning i fokus

Med den nye avtalen blir Akvariet med i 100%-klubben til Atea, et initiativ som utfordrer bedrifter og organisasjoner til å redusere sitt klimaavtrykk forårsaket av IT. Atea og Akvariet inngår derfor et bærekraftig samarbeid med et mål om at alt IT-utstyr skal gjenvinnes og resirkuleres. Akvariet forplikter seg til å levere 100 prosent av alt utdaterte IT-utstyr til gjenvinning gjennom Ateas avhendingsløsning GoITloop.


Aslak Sverdrup, administrerende direktør i Stiftelsen Akvariet i Bergen, gleder seg over medlemskapet i 100%-klubben og samarbeidet rundt bærekraft:


– Vi anerkjenner vår viktige rolle for å sikre at naturen tas bedre vare på enn i dag. Vi skal bidra til å understøtte FNs bærekraftsmål gjennom vår formidling, med ekstra fokus på mål 17, samarbeid, og mål 14, livet under vann. Videre skal vi sikre at etableringen av Det Nye Akvariet gjennomføres på en slik måte at det blir det ledende i verden innen bærekraft, både i prosjektgjennomføring og drift. Et konkret tiltak vi kan bidra med, er å gjenvinne vårt IT-utstyr. Vi gleder oss over medlemskapet i 100%-klubben, sier Sverdrup.

Sild
Akvariet i Bergen
LæreLyst om livet i havet

Langsiktig samarbeid

Akvariet i Bergen og Atea skal samarbeide om utvikling og valg av teknologiske- og bærekraftige løsninger. Atea skal være Akvariets teknologirådgiver og systemintegrator, og sikre at teknologiske løsninger oppfyller krav til funksjonalitet, innovasjon og sikker drift for Akvariets ansatte og kunder. Samarbeidsavtalen gir også Akvariet tilgang til IT-selskapets konsulenter, og løpende og rådgivning. Atea blir også en del av flytteprosessen til Det Nye Akvariet, der IT-selskapet skal være med i det strategiske arbeidet.
 

– Det Nye Akvariet blir et akvarium helt ulikt alt annet du har opplevd, og vil som verdensledende kunnskaps- og formidlingsarena spille en avgjørende rolle for Norge, Bergen og Dokken. Det Nye Akvariet skal være en den ledende drivkraft for å sikre Norges rolle som havets hovedsete, med Bergen som hovedstad. For at Det Nye Akvariet skal være verdensledende på bærekraft, må vi trekke til oss ledende teknologiselskaper. Et samarbeid med Atea vil kunne bidra sterkt til dette, avslutter Sverdrup.

Om Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges nasjonale akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner for små og store. Akvariets visjon er å skape LæreLyst om livet i havet. Man kan lære masse om havet og dyr ved å lese i en bok eller høre om det på skolen, men det er bedre å lære om dyrene når du er tett på og ser ekte fisker og dyr. Akvariet har vært en av Bergens stoltheter og en nasjonal skatt siden 1960 og er organisert som en stiftelse.
 

Om Atea

Atea er Norges ledende og mest sertifiserte IT-leverandør og har bredde- og spisskompetanse innenfor alle deler av IT-infrastrukturmarkedet. Vi er ca. 1700 ansatte og har kontorer i 24 byer fordelt over hele Norge. Atea-konsernet er Norden og Baltikums største samt Europas nest største leverandør av IT-infrastruktur. Selskapet er notert på Oslo Børs og omsatte for NOK 36,7 milliarder i 2019.

Flere artikler

Californiasjøløven Fiona

Californiasjøløven Fiona

Dagen idag startet som håpets dag. Vår yngste sjøløve, Fiona, har i en tid slitt med sykdom og vi har prøvd flere ulike behandlinger før en klinisk undersøkelse var det eneste alternativet for å prøve å finne ut hva som feilet henne.

Les mer

Velkommen til utstillingen

Velkommen til utstillingen "Fading Faces"

Torsdag 25. februar åpner utstillingen FADING FACES – Animals of the past in the forest of the ghost av Karl-Kristian Jahnsen Hus på Akvariet i Bergen.

Les mer

Akvariet søker samarbeidspartner innen kafe, catering og event

Akvariet søker samarbeidspartner innen kafe, catering og event

Anbudsinvitasjon: Virksomhetsområdene vi har er kafedrift med uteservering, kurs og møteaktivitet, bursdagsselskap, selskap i stemningsfulle Rotunden og Storsalen, familiedager og events. Her finnes mange muligheter for den rette samarbeidspartneren.

Les mer