Bli med å feire 60-årsjubileet til Akvariet!

Bli med å feire 60-årsjubileet til Akvariet!

“Vet De hva et akvarium er?” Høstdagen 1950, da dette spørsmålet ble stilt, var starten for Akvariet i Bergen. 10 år senere stod Akvariet ferdig. Bli med å feire Akvariet i Bergen sitt 60-årsjubileum 27. august og hele jubileumshelgen!

Torsk og annen fisk under en brygge
Nærbilde av en torsk med sitt karakteristiske
Havets sandbunn

Vi har vært her siden 1960 og planlegger for fremtiden

Vi er her enda og Nye Akvariet er under planlegging. Ikke vet vi hva forsamlingen i 1950 visste om akvarier, men direktør Gunnar Rollefsen må ha rullet opp noen fascinerende vyer som tente de bergenske kjøpmenn, når han holdt foredrag for dem denne høstdagen.

 

Det siste jubileet som feires på Nordnes?

60-årsjubileet til Akvariet må feires! Hvem vet - kanskje blir det det siste jubileet som blir feiret her på Nordnes. Vi ser for oss at neste jubileum skal feires på Dokken i et nytt, tidsriktig og verdensledende akvarium.

Bursdagen skal selvfølgelig feires på selve dagen, med bløtekake, bursdagsleker og gøy for både dyr og mennesker. Men vi slår til, og feirer bursdag fra torsdag til søndag, slik at alle kan være med!

 

Gratis inngang!

På selve bursdagen kommer alle gjester gratis inn på Akvariet kl 09.00 til 11.00, så vi håper å se mange små og store. Førstemann til mølla gjelder, og vi har plassbegrensning innenfor portene.

Gode smittevernstiltak vil bli overholdt, og vi ber alle om å ta hensyn og holde god avstand til hverandre. Er du syk er du velkommen tilbake en annen dag :-)

Psst..! Har du bursdag 27. august? Da kommer du gratis inn fra 27. august og hele helgen! Husk legitimasjon og gratulerer med dagen!

 

Program for jubileumshelgen

Torsdag 27. august

  • kl 11.00: Pingvinfôring – pingvinene er først ut til å få bursdagspresang
  • kl 11.15: Velkommen til bursdagsfeiring og hilsen fra adm. dir. Aslak Sverdrup, ved pingvindammen
  • Avduking av gatekunstverket «Likeverd» laget av Slava Nemes, som regnes som en av Norges beste grafittikunstner. Bildet «Likeverd» er innom mange symboldiskusjoner i dagens samfunn, samtidig som det reflekterer rundt pingvinenes spennende strukturer. Det måler 2,5 høyt og 5 meter bredt. Vi er spent på responsen fra publikum og våre pingviner.  
  • Gave til alle! Det blir bløtekake, pingvinmaskot kommer, vi gjemmer pakker, fiskedam, gaveoverrekkelse til dyrene. Alle som ønsker det får med seg et flott Flyt-hefte hjem


Fredag 28.  august – søndag 30. august

  • Hver dag gjemmer vi 6 pakker inne og ute på Akvariet. Klarer du å finner du de? Lever pakken i butikken om du finner en, så får du en overraskelse. Butikken har oversikt over hvor mange pakker som er funnet.
  • Pingu og Hoppy kommer på besøk lørdag og søndag mellom kl. 11-15. Ta gjerne en luft high-five eller et bilde sammen med dem.
  • Bli med på Troperommet og tropepreik, kl 13.30 – 13.45. Begrenset antall plasser (15 pers). Du får billett i butikken når du kommer, med forbehold om at det er ledige billetter. Møt opp utenfor Troperommet kl 13.25 om du har billett.

 

Barn holder to krabber i hendene


Konkurranse!

Del ett eller flere bilder fra ditt besøk på Akvariet i jubileumshelgen på Instagram og merk bildet med #Akvariet60år. Vi trekker tre vinnere mandag 31. august. Premieoversikt:

  • 1. premie: Årskort
  • 2. premie: Gavekort
  • 3. premie: Inngangsbillett for 2

 

Alle som har bursdag samme dag som Akvariet (27/8) kommer gratis inn fra 27. august og hele helgen. Husk legitimasjon og gratulerer med dagen!

Fra åpningen av Akvariet 1960
Gunnar Rollefsen
Røktergangen

Flere artikler

Akvariet-butikken er åpen mandag til fredag!

Akvariet-butikken er åpen mandag til fredag!

Gavebutikken vår er ikke omfattet av de nye tiltakene og vi holder åpent mandag til fredag kl. 09 – 14. Det vil også bli mulighet for bestilling via e-post, så gjør vi klar for henting og evt. levering.

Les mer

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

Havet er i dag fullt av plast, noe som blant annet er i ferd med å ødelegge fiskebestanden og true det undersjøiske miljøet. Med riktig fokus kan imidlertid havet selv bli en viktig del av løsningen i årene som kommer.

Les mer

Halloweenhelg på Akvariet

Halloweenhelg på Akvariet

Bli med å feire Halloweenhelg på Akvariet! Livet og stemningen på Akvariet er ikke det samme som til vanlig når spindelvevet henger fra taket og akvariene er fylt med gresskar. Kle deg i ditt skumleste kostyme (eller ikke) og bli med.

Les mer