Bli med på strandrydding sammen med Akvariet!

Bli med på strandrydding sammen med Akvariet!

For fjerde året på rad bygger vi Plastbyen – en av Akvariet sine måter å formidle kunnskap om livet i havet på, og utfordringene det står ovenfor med tanke på plast i havet. Som en del av årets Plastbyen arrangerer Akvariet i Bergen strandryddedag sammen med BOF lørdag 5. september.
 

Tid og sted:

  • Lørdag 5. september inviterer vi store og små til å bli med å rydde strand og sjekke ut hva vi finner
  • Klokkeslett: kl. 11 - 14
  • Sted: Kollevågen på Askøy (det blir ingen felles transport, hver enkelt må komme seg til Kollevågen selv)

 

Program:

Ansatte fra Akvariet sammen med representant fra BOF er med denne lørdagen og rydder stranden, forteller om livet i havet og om påvirkningen den marine forsøplingen har på havet.

Det blir tang- og tarepreik, vi ser hva som lever i strandkanten og vi dissekerer fisk for å se hvordan den ser ut inni. Har den plast i magen? Vi håper ikke det, men mikroplast er en stor utfordring for dyrelivet i havet!

Kanskje finner du materiell til å bygge ditt plastbyggverk som kan være med i konkurransen Plastbyen 2020? Husk og kle deg etter været!

Lunsj: Det blir enkel lunsj i det fri, med sushi, pølser og saft.

 

Hvordan komme seg dit og parkering

Alle må komme seg til Kollevågen på egenhånd. Det finnes mulighet for å parkere i nærheten.

 

Smittevernstiltak

Vi ber om at alle holder god avstand til andre. Vi har med Antibac og har gode smittevernstiltak denne dagen. Om du føler deg syk ber vi om at du holder deg hjemme.

 

Vi håper vi blir en god gjeng denne dagen, meld deg på alt nå!

Påmelding:

Vi har totalt plass til 50 små og store. Vi tar påmelding frem til fredag kl 14.

Meld deg på her

 

Plastbyen 2020
 

Flere artikler

Akvariet-butikken er åpen mandag til fredag!

Akvariet-butikken er åpen mandag til fredag!

Gavebutikken vår er ikke omfattet av de nye tiltakene og vi holder åpent mandag til fredag kl. 09 – 14. Det vil også bli mulighet for bestilling via e-post, så gjør vi klar for henting og evt. levering.

Les mer

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

Havet er i dag fullt av plast, noe som blant annet er i ferd med å ødelegge fiskebestanden og true det undersjøiske miljøet. Med riktig fokus kan imidlertid havet selv bli en viktig del av løsningen i årene som kommer.

Les mer

Halloweenhelg på Akvariet

Halloweenhelg på Akvariet

Bli med å feire Halloweenhelg på Akvariet! Livet og stemningen på Akvariet er ikke det samme som til vanlig når spindelvevet henger fra taket og akvariene er fylt med gresskar. Kle deg i ditt skumleste kostyme (eller ikke) og bli med.

Les mer