Bursdag utenom det vanlige!

Å ha kontroll på et helt bursdagsselskap med unger i sukkerdelirium kan være en nokså krevende affære. Bursdagsvertene på Akvariet har heldigvis god hjelp fra noen venner som virkelig kan kunsten å holde på oppmerksomheten.

Sjøløve på Akvariet i Bergen

Alle blir invitert til å være med å se på sjøløvepresentasjonen når man har bursdagsfest på Akvariet.

Bursdagsmat på Akvariet

Ikke bursdagsfest uten et godt måltid. På Akvariet kan selskapet velge mellom pølse med brød eller pizza. Det finnes også gode vegetaralternativer. Ved allergier tilpasser kjøkkenet rettene.

Hva gjør bursdagsvertene på Akvariet når de er på jobb?

Vi har fulgt bursdagvertene en helg på jobben, og har i alle fall lært tre ting: Hvor mange tacos det er plass i en liten mage, at slangeskrekk er noe (stort sett) bare voksne lider av og at lydnivået og gleden øker i takt med opplevelsene og møtene med dyrene.

Bøylepingvinen tiltrekker seg oppmerksomheten

Men la oss begynne med begynnelsen: Kanskje litt stram i minen, men helt uten panikk tar bursdagsvert Susanne imot gjengen som kommer inn porten. Allerede på vei over plassen er det tegn til spredning i feltet og Susanne må ty til litt hjelp fra Pingrid Alexandra som står på berget der de fleste ungene passerer.

Den bursdagskledde (i kjole og hvitt) bøylepingvinen trenger ikke bruke så mye stemme for å tiltrekke seg oppmerksomheten. Barna stormer bort og samler seg ved pingvindammen for å se på når de får mat. Bursdagsbarnet Armin er dypt fascinert av kostholdet: «Rå fisk?!? Vet de ikke at det er bursdagsselskap?»

Bøylepingviner på Akvariet

Pingvinene hilser bursdagsselskapet velkommen til Akvariet.

Muffins

På dessertmenyen kan man velge mellom muffins eller en skål med vaniljeiskuler toppet med sjokoladesaus, marshmallows og krokodiller (snop).

Barn tar på en slange i følge med dyrepasser på Akvariet

Slanger er spennende og de bursdagsbarna som ønsker å komme tett på får lov til det, men det er ikke håndtering av slanger inntil videre.

Haier i akvariet på Akvariet i Bergen

Slanger er ekstra spennende

I den neste delen av programmet kommer vanligvis bursdagsverten mest til sin rett med alt de kan om dyrene på Akvariet, men i akkurat dette selskapet er Jonah (11) med. Han har en far som er reptilansvarlig på nettopp Akvariet, og har tydeligvis arvet farens interesse.

Kunnskapen hans om kongepyton-slangen overgår nok de fleste 11-åringers og står ikke tilbake for Susanne, så denne gangen er det han som holder showet. Selv om temperaturen under måltidet har vært faretruende nær lava, er barna nå overraskende konsentrerte og følger alle regler når de får oppleve både skjeggagam og slanger på nært hold.

Noen av foreldrene som er med, får også mulighet til å delta, men er de eneste i selskapet som ikke tør. Selv om ungene synes slangene er ekstra spennende, er interessen og nysgjerrigheten like stor når de undersøker noen av de vanligste dyrene vi har i norsk fjære: strandkrabbe, sjøstjerne og småflyndrer. Men turen ned til krokodillene er likevel høydepunktet for mange.

Det er tid for en oppsummering

Etter at alle har fått diplom, bursdagsbarna har fått en liten hilsen og bursdagsverten har samlet flokken (barna altså, ikke pingvinene) er det tid for en oppsummering. Når mamma kommer inn i rommet, utbryter det ene bursdagsbarnet: «Dette var ALT for gøy, Mamma!».

Les mer om matmeny, priser og annen praktisk informasjon

Interessert i å feire bursdag på Akvariet?

Kontakt oss for bestilling

 

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Vi følger de til en hver tid gjeldende rådene fra kommunen, regjeringen og Folkehelseinstittutet. Les mer om våre smittevernstiltak her.


Flere artikler