Den store pingvindåpen!

Den store pingvindåpen!

Ikke siden 2013 har så mange pingvinkyllinger kommet til verden på Akvariet i Bergen! Som ekte bergensere lar de ikke en sjanse til en høytidelig og tradisjonsrik fest gå fra seg. Derfor ble en storslagen barnedåp, eh, kyllingdåp feiret på akvariet fredag 22. november.

Kyllingrekord på Akvariet

Det at så mange pingviner klarer å ruge fram egg som klekkes, og som vokser opp og blir til kyllinger, er et sikkert tegn på at pingvinene våre trives og har det bra.

Pingvinene på Akvariet har klart det umulige igjen og klekket 5 pingvinkyllinger. Alle kyllingene har nå fått navn. Fredag ble hele kullet døpt på tradisjonelt og høytidelig vis, med alle sine faddere til stede.

 

Herr Hvit og Fru Svart ble foreldre i en alder av 130 «pingvinår»!

Bøylepingviner blir bare 15-20 år gamle når de lever i naturen. Men for Akvariets to eldste pingviner, Herr Hvit og Fru Svart, er alder bare et tall! Begge er 32 år gamle, og nå klart å klekke og oppfostre hver sin friske kylling. En stor bragd for to eldgamle pingviner, som har levd en 1/2 livsalder lenger enn sine ville slektninger.

 

Årets faddere var disse flotte dyktige personene

Åretst første pingvnkylling som klekket 4. juni var Bobby, mammaen heter Gulrød og pappaen mr Hvit som er hele 32 år. Ute i naturen blir en pingvin vanligvis rundt 15 år.
Navnekonkurranse ble arrangert av BOB stolt fadder er Roald Amundsen (ansatt i BOB). Dyrepasser Natalie fulgte kyllingen til dåpen.
 


Livlige Apollo var neste kylling ut, hun klekket 15. juni. Stolte foreldre er mamma Gul og pappa Erik Pingleklepp. Navnekonkurranse ble auksjonert bort på NHH Aid, høyeste bud fikk kjernestyret på NHH, Ivar Lyngedal og Ingrid Stolt-Nielsen fra Kjernestyret stilte som faddere. Resten av gjengen i styret stilte også i den store barnedåpen, så Apollo har mange flotte beskyttere. Dyrepasser Joachim fulgte og kyllingen til dåpen.
 


Dag etter kom neste kylling til verden lille Tuna, hun klekket 16. juni. Foreldre er mamma Fru Svart på imponerende 32 år sammen med sin trofaste kjæreste Mr. Grønn. Akvariet arrangerte navnekonkurranse på egen FB-side og det kom inn over 100 navneforslag, der Tuna ble den endelige “vinneren”. Fadder er selveste teatersjefen Sølvi Rolland fra Ole Bull Scene. Dyrepasser Anna fulgte kyllingen til dåpen.
 


 

Nest yngste kylling er herlige Sindre som klekket den 29. juni. Stolte foreldre er Erna (som har selveste statsministeren som gudmor) og Dansken Ninjago på bare 2 år. Navnekonkurranse ble gjennomført av Statsministerens kontor. Trude Drevland stilte sporty opp som fadder. Dyrepasser Håkon var følge til dåpen.
 


 

Vår yngste kylling er nydelige Gloria, som klekket den 7. juli. Mammaen heter Hansemann (ja det er en dame, derfor vi har nå begynt å ta blodprøver før vi gir dem navn) og pappa er selveste ping Kong. Gloria ble valgt etter en intern navnekonkurranse blant ansatte på Akvariet. Bergen Sentrum sine egne sentrumsgeneraler Thomas Ottesen og Steinar Kristoffersen stilte sporty opp som faddere. Dyrepasser Ingrid fulgte og Gloria til dåpen.

 

Gledens dag

Dåpsdagen ble en minnerikdag både for oss på Akvariet og alle som deltok. Ingen av fadderne hadde noen gang være så nær en pingvin, alle gjennomførte med glans og hadde absolutt dyretekke med god hjelp fra dyrepasserne som fulgte nøye med at pingvinene hadde det bra. Over 100 gjester var tilstede under dåpen i tillegg til presse.

Etter dåpen var det fotografering og så bar det tilbake til pingvindammen og vante forhold for våre hovedpersoner – pingvinkyllingene!
 

 

Presseoppslag

BA skrev

NRK var der

BT skrev

Nordnesrepublikken

 

Flere artikler

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

I forbindelse med fremleggelse av Revidert Nasjonalbudsjett 2020 foreslår Regjeringen at også akvarier kan søke om kompensasjon for bortfall av inntekter. 

Les mer

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Torsdag 7. mai godkjente regjeringen at det blir tillatt med eggdonasjon i Norge. På Akvariet har vi drevet med eggdonasjon i flere år.

Les mer

Ting å gjøre i Bergen

Ting å gjøre i Bergen

Er du på jakt etter spennende ting å gjøre i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Les mer