Discover Bergen by Boat - Bergens vakreste sjøreise!

Discover Bergen by Boat - Bergens vakreste sjøreise!

Ferjetur på Vågen – kan det bli bedre? Sesongen for Bergens vakreste sjøreise – “Discover Bergen by Boat” med fergene MF Vågen og Beffen2 er i full gang.

Bergens vakreste sjøreise

Fra 18. mai til 15. september skal de to historiske fergene Beffen2 og MF Vågen trafikkere Vågen og være en morsom og annerledes måte å reise på når du skal besøke Akvariet i Bergen, Fiskerimuseet , Kystkultursenteret eller Gamle Bergen.


Slik går ruten

Tur/retur Rundetårnet (Bryggen) –> Akvariet (Tollbodkaien) –> Fiskerimuseet/Kystkultursenteret –> Gamle Bergen (PS! Gamle Bergen er stengt for omvisning, uteområdet er åpent).


Hop On – Hop Off

Har du begrenset med tid, eller ønsker du bare å se havnen fra sjøsiden? Bli med på minicruise med en av de historiske fergene - Beffen eller MF Vågen. Dette er en “Hop On – Hop Off-båttur” på byfjorden som i tillegg til å frakte deg til og fra også gir deg en fin mulighet til å se flere severdigheter fra sjøen. Ikke minst gir båtturen flotte fotomuligheter!
 

Rutetider 18. mai – 15. september 2019

* ruten snur for å avlutte på Bryggen  ** ruten snur for å avslutte i Gamle Bergen
 

Billettpriser 2019

Billettype Pris Informasjon
En vei voksen/barn Kr 60 / kr 30

F.eks. fra Bryggen til Nordnes/Sandviken/Gamle Bergen

Dagspass voksen/barn

Kr 100 / kr 50 Ubegrenset mellom kl 10-16.30

Dagspass BT fordel

Kr 80 / kr 40 20% rabatt er trekt fra

Sesongkort

Kr 700 Ubegrenset bruk mellom 18. mai – 15. september

Barnebillett t.o.m. 15 år.
0-2 år gratis.

 

Rabatt på inngangsbilletten til Akvariet i Bergen

Ved å vise dagens ferjebillett får du 20% rabatt på inngangsbilletten til Akvariet, Norges Fiskerimuseum og Gamle Bergen.

 

Samarbeidsprosjekt

Ruten er et samarbeidsprosjekt mellom Bergen Kommunale Kystkultusenter, Norges Fiskerimuseum, Bymuseet/Gamle Bergen, Akvariet i Bergen, Vågen Færgeselskap, Breidmyr Transport og Fergedrift AS, og er støttet økonomisk av Bergen kommune.
 

Beffen fra Bryggen til Nykirken

Turistattraksjon, kulturopplevelse eller ganske enkelt bare rask transport over Vågen. I over 100 år har den sjarmerende fergen Beffen vært en del av Bergen Sentrum sin sjel, og fraktet fastboende og turister over Vågen.

Pingvin som plukker stein med nebbet

Gamle Bergen. Foto: Tove Breistein

Publikum på tribunen under show på Akvariet

Flere artikler

Oterne Gizmo og Bella ville ikke overlevd utenfor Akvariet. Hvordan går det med dem nå?

Oterne Gizmo og Bella ville ikke overlevd utenfor Akvariet. Hvordan går det med dem nå?

Tenk at det snart er to år siden de to forlatte oterne Gizmo og Bella kom til Akvariet i Bergen. Siden da har de funnet seg godt til å rette, både i dammen og i hverandres og publikums selskap. De er to herlige og stort sett greie otere, men kan også være ganske rampete.

Les mer

Slik bidrar Plastbyen til mindre plast i havet

Slik bidrar Plastbyen til mindre plast i havet

Det finnes mange måter å bekjempe plast i havet på. Dette enorme problemet for alt liv i sjøen og dermed hele kloden. Plastbyen kan være vårt og ditt lille bidrag. Her kan du lese hvorfor det er viktig at alle gjør litt.

Les mer

Erna som absolutt skulle bli mamma

Erna som absolutt skulle bli mamma

I fjor falt Erna (4 år) og den nyinnflyttede dansken Ninjago (2 år) pladask for hverandre. De ble stolte foreldre til pingvinkyllingen Sindre 30. juni 2019.

Les mer