En drøm er født og et frø er sådd

En drøm er født og et frø er sådd

Når Akvariet i Bergen åpnet i 1960, var det Nord-Europas største og mest moderne akvarium. Gjennom nesten 60 år har Akvariet vært en av Bergens viktigste attraksjoner. Nå lanserer vi et frø - nemlig et helt nytt Akvarium i Bergen.

Nye Akvariet: Hjertet i den marine klyngen

I 1950 hadde noen tøffinger en visjon om å skape et akvarium i Bergen. Det skulle være "til nytte for forskere og til glede og opplysning for menigmann". Resultatet er Akvariet du står i - den gang Europas største og flotteste Akvarium, og fremdeles en nasjonal institusjon. Denne visjonen består. Vi har en drøm om å komme enda tettere på havforskningen og sjømatnæringen og samtidig ønsker vi at barn, ungdommer og voksne skal komme enda tettere på oss og dyrene. Akvariet har vokst og utviklet seg i takt med tiden, nå har vi ikke plass til å vokse og utvikle oss videre. Men det er nettopp å vokse Akvariet må for å kunne være relevant i 60 år til. Derfor ønsker vi å skape noe helt nytt.
 

Skal vi klare dette må vi bygge et helt nytt Akvarium – der hvor den marine akse planlegger å samles i Bergen.
Bli med på drømmen!


Ønsker du å lese mer om vår drøm?
Les om vår drøm


PRESSEKLIPP

Her kan Akvariet flytte til

Digital lærelyst på Akvarite, BA

Akvariet vil ha havbruksenter, BT

Vi vil bidra til utvikling av marin sektor, BA

Vi vil ha nytt og større Akvariet, BA

 

Flere artikler

Møt sjøløvene Kim og Amy

Møt sjøløvene Kim og Amy

To av de mest populære dyrene på Akvariet i Bergen – Det Nasjonale Akvariet, er de herlige sjøløvene Kim og Amy. Bli kjent med et lekent, sosialt og utrolig smart radarpar.

Les mer

Sommer på Akvariet

Sommer på Akvariet

Sommeren er årets travleste og triveligste periode på Akvariet i Bergen - Det Nasjonale Akvariet. Med sommerferie er anledningen ypperlig til å ta turen til Nordnes for å bli bedre kjent Amy, Iggy, Pingrid Alexandra eller noen av de andre 400 spennende dyrene som bor her.

Les mer

«Nye Akvariet» kommer ett skritt nærmere

«Nye Akvariet» kommer ett skritt nærmere

Akvariet i Bergen styrker sin posisjon som Norges nasjonale akvarium.

Les mer