En drøm er født og et frø er sådd

En drøm er født og et frø er sådd

Når Akvariet i Bergen åpnet i 1960, var det Nord-Europas største og mest moderne akvarium. Gjennom nesten 60 år har Akvariet vært en av Bergens viktigste attraksjoner. Nå lanserer vi et frø - nemlig et helt nytt Akvarium i Bergen.

Nye Akvariet: Hjertet i den marine klyngen

I 1950 hadde noen tøffinger en visjon om å skape et akvarium i Bergen. Det skulle være "til nytte for forskere og til glede og opplysning for menigmann". Resultatet er Akvariet du står i - den gang Europas største og flotteste Akvarium, og fremdeles en nasjonal institusjon. Denne visjonen består. Vi har en drøm om å komme enda tettere på havforskningen og sjømatnæringen og samtidig ønsker vi at barn, ungdommer og voksne skal komme enda tettere på oss og dyrene. Akvariet har vokst og utviklet seg i takt med tiden, nå har vi ikke plass til å vokse og utvikle oss videre. Men det er nettopp å vokse Akvariet må for å kunne være relevant i 60 år til. Derfor ønsker vi å skape noe helt nytt.
 

Skal vi klare dette må vi bygge et helt nytt Akvarium – der hvor den marine akse planlegger å samles i Bergen.
Bli med på drømmen!


Ønsker du å lese mer om vår drøm?
Les om vår drøm


PRESSEKLIPP

Digital lærelyst på Akvarite, BA

Akvariet vil ha havbruksenter, BT

Vi vil bidra til utvikling av marin sektor, BA

Vi vil ha nytt og større Akvariet, BA

 

Flere artikler

To nye skøyere til Akvariet

To nye skøyere til Akvariet

Tidlig vår flytter det to morsomme krabater inn i den store utedammen på Akvariet i Bergen. To forlatte oterunger har fått et nytt liv i Akvariets omsorg, og skal kose seg både på land og i vann - til glede for Akvariets mange besøkende.

Les mer

Bursdag på Akvariet: En helt vanlig torsdag på jobben...

Bursdag på Akvariet: En helt vanlig torsdag på jobben...

Å ha kontroll på et helt bursdagsselskap med unger i sukkerdelirium kan være en nokså krevende affære. Bursdagsvertene på Akvariet har heldigvis god hjelp fra noen venner som virkelig kan kunsten å holde på oppmerksomheten.

Les mer

Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien

Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien

Det er på Akvariet det skjer i vinterferien! Her sørger 400 viltre dyr og nesten like viltre dyrepassere for action fra morgen til kveld. Du kan selvfølgelig gjerne besøke akvariet i vinterferien selv om du er voksen, tenåring eller hauggammel, men akkurat de ukene det er vinterferie i Norge har vi et spesielt godt tilbud til barnefamilier. Under finner du noe av det som skjer fra fredag 16. februar til søndag 4. mars.

Les mer