Snart skal teltet over pingvindammen bort, andre dose med vaksine kommer snart!

Bøylepingvinene på Akvariet har siden 9. desember i fjor bodd i et stort telt som er satt opp over pingvindammen. Grunnen har vært portforbudet for fugl under menneskelig omsorg, som ble innført i forbindelse med det pågående utbruddet av fugleinfluensa. 4. mars fikk de første dose og endelig, tirsdag 6. april får de dose nr. 2.

Glede på Akvariet – pingvinene kan vaksineres!

Fredag 12. februar kom den etterlengtede meldingen fra Mattilsynet om at vi får lov til å vaksinere bøylepingvinene våre. Dette er gode nyheter og betyr at våre pingviner får nyte paringssesongen under åpen himmel. Vi venter på endelig godkjenning for å kunne demontere teltet, men først skal vi uansett gjennomføre vaksineringen.

Våre bøylepingviner får kyllinger hvert år og de stortrives i foreldrerollen. I år var vi meget bekymret for at denne viktige perioden ville bli påvirket av teltet over dammen.

Du kan bidra

Akvariet i Bergen vil fortsette med et strengt regime for å minimere kontakt mellom ville fugler og våre pingviner og vi oppfordrer alle vår gjester sterkt til å bidra ved å ikke mate fugler inne på Akvariet.

 

Godt samarbeid med Mattilsynet

- Vi er veldig glade for at Mattilsynet har godkjent vaksinering av våre 29 bøylepingviner, sier fagansvarlig for pingvinene, Natalie Hole Stenfeldt.

Det skal bli godt å få de vaksinert og dermed beskytte de mot sykdommen. Det er en stor jobb som gjenstår med å ta blodprøver og vaksinere alle sammen, men det skal vi klare innen rimelig tid. Vi starter allerede i dag med å ha et oppstartsmøte samme med veterinær for å planlegge en god gjennomføring.

- Dialogen med Mattilsynet har vært god hele veien, og saksbehandlingen har vært effektiv. Vi er svært glade for at pingvinene våre vaksineres og at teltet kan tas ned så raskt som mulig, sier Stenfeldt.

 

Vi er veldig glade for at Mattilsynet har godkjent vaksinering av våre 29 bøylepingviner, sier fagansvarlig for pingvinene Natalie Hole Stenfeldt.

 

$section['image-alt-' . ($i + 1)]
$section['image-alt-' . ($i + 1)]
$section['image-alt-' . ($i + 1)]

Flere artikler