Hils på våre nye otere - i sitt flunkende nye hjem!

Hils på våre nye otere - i sitt flunkende nye hjem!

Torsdag 28. Juni åpnet den nye oterdammen på Akvariet i Bergen. Begivenheten ble markert med et brak og et plask: Med oterkake fra "The Flying Cakery, underholdning og selveste Kjellemann fra P5 stod for den offisielle åpningen. Ved besøk i oterdammen er det bare å være forberedt på å bli skikkelig sjarmert. Otere er nemlig (hvis du ikke visste det) veldig, veldig søte.

Møt Bella, hun er vakker og rolig med en forsiktig, mild personlighet. På samme tid er hun leken og elsker naturlig nok å bade. Det blir aldri en kjedelig dag med Bella.

Gizmo er en liten luring som er meget læringsvillig og skjønner ting raskt, men er kanskje ikke så tålmodig. På samme tid er han er en tøffing og som gjerne griper utfordringer som kommer.

Gizmo og Bella er Europeiske otere - et semi-akvatisk rovpattedyr i mårfamilien. Det betyr at de lever delvis i vann og delvis på land. I Norge finnes Europeiske otere over hele landet, men flest i kyststrøkene fra Midt-Norge og nordover. De greier seg også fint ved vann og vassdrag i innlandet, og av og til kan man til og med treffe de høyt til fjells.

Anatomien er tilpasset svært våte forhold, så Gizmo og Bella vil nok finne seg godt til rette i Bergen.

Les mer om bakgrunnen til Bella og Gizmo

Om deres nye hjem:

Otere er smidige, sterke, eventyrlystne og trenger et variert miljø som de kan utforske. Derfor er habitatet deres her på Akvariet utformet med massevis av skjulesteder, steinrøyser, tre-stubber, en bekk og til og med en liten båt. I saltvannsdammen kan de dykke og kanskje finne en krabbe på bunnen? I ferskvannsbassenget kan de stelle pelsen sin, og i huset har de innlagt varme slik at de kan holde seg tørr på sure vinternetter. Ser du dem ikke, så ligger de sikkert i en av sine mange redeplasser eller er ute og leker.

Men om du trodde det var kun oterdammean som åpner denne dagen, tar du grundig feil!

Nå får vi endelig lekeplass på Akvariet!

OBOS har finansiert en splitter ny lekeplass til Akvariet. Den er plassert på den øverste takterrassen med utsikt mot byfjorden og Nordnesparken. Her blir det muligheter for lek og moro for store og små landkrabber (og kanskje en velfortjent hvil for de store, mens de små er opptatt).

Flere artikler

Gode holdninger er smittsomt. Derfor skal du være med å bygge Plastbyen 2019!

Gode holdninger er smittsomt. Derfor skal du være med å bygge Plastbyen 2019!

Det finnes mange måter å bekjempe plast i havet på. Dette enorme problemet for alt liv i sjøen og dermed hele kloden. Plastbyen kan være vårt og ditt lille bidrag. Her kan du lese hvorfor det er viktig at alle gjør litt.

Les mer

Statsministeren kommer for å besøke (fadderbarnet) Erna!

Statsministeren kommer for å besøke (fadderbarnet) Erna!

Torsdag 1. august kl 14 kommer Statsminister Erna Solberg for å besøke Akvariet og pingvinene Erna og Ninjago og pingvinkyllingen deres.

Les mer

Plastverk er lastverk

Plastverk er lastverk

Noe av det viktigste Akvariet i Bergen arbeider med er kunnskapsformidling rundt livet i havet. De siste årene har fokuset vært rettet spesielt mot de stadig voksende plastproblemene.

Les mer