Hils på våre nye otere - i sitt flunkende nye hjem!

Hils på våre nye otere - i sitt flunkende nye hjem!

Torsdag 28. Juni åpnet den nye oterdammen på Akvariet i Bergen. Begivenheten ble markert med et brak og et plask: Med oterkake fra "The Flying Cakery, underholdning og selveste Kjellemann fra P5 stod for den offisielle åpningen. Ved besøk i oterdammen er det bare å være forberedt på å bli skikkelig sjarmert. Otere er nemlig (hvis du ikke visste det) veldig, veldig søte.

Møt Bella, hun er vakker og rolig med en forsiktig, mild personlighet. På samme tid er hun leken og elsker naturlig nok å bade. Det blir aldri en kjedelig dag med Bella.

Gizmo er en liten luring som er meget læringsvillig og skjønner ting raskt, men er kanskje ikke så tålmodig. På samme tid er han er en tøffing og som gjerne griper utfordringer som kommer.

Gizmo og Bella er Europeiske otere - et semi-akvatisk rovpattedyr i mårfamilien. Det betyr at de lever delvis i vann og delvis på land. I Norge finnes Europeiske otere over hele landet, men flest i kyststrøkene fra Midt-Norge og nordover. De greier seg også fint ved vann og vassdrag i innlandet, og av og til kan man til og med treffe de høyt til fjells.

Anatomien er tilpasset svært våte forhold, så Gizmo og Bella vil nok finne seg godt til rette i Bergen.

Les mer om bakgrunnen til Bella og Gizmo

Om deres nye hjem:

Otere er smidige, sterke, eventyrlystne og trenger et variert miljø som de kan utforske. Derfor er habitatet deres her på Akvariet utformet med massevis av skjulesteder, steinrøyser, tre-stubber, en bekk og til og med en liten båt. I saltvannsdammen kan de dykke og kanskje finne en krabbe på bunnen? I ferskvannsbassenget kan de stelle pelsen sin, og i huset har de innlagt varme slik at de kan holde seg tørr på sure vinternetter. Ser du dem ikke, så ligger de sikkert i en av sine mange redeplasser eller er ute og leker.

Men om du trodde det var kun oterdammean som åpner denne dagen, tar du grundig feil!

Nå får vi endelig lekeplass på Akvariet!

OBOS har finansiert en splitter ny lekeplass til Akvariet. Den er plassert på den øverste takterrassen med utsikt mot byfjorden og Nordnesparken. Her blir det muligheter for lek og moro for store og små landkrabber (og kanskje en velfortjent hvil for de store, mens de små er opptatt).

Flere artikler

Kravlende Kryp tilbake på Akvariet i Bergen

Kravlende Kryp tilbake på Akvariet i Bergen

Utstillingen Kravlende Kryp kommer endelig tilbake til Akvariet etter å ha “kravlet” rundt om i landet. Fra fredag 3. mai kan du igjen ta disse fascinerende skapningene nærmere i øyesyn.

Les mer

SRF KUBENs Filmpris og Folkets pris til dyrene på Akvariet i Bergen

SRF KUBENs Filmpris og Folkets pris til dyrene på Akvariet i Bergen

Salgs- og Reklameforeningen i Bergen (SRF) har for 12. året på rad kåret de beste kreative arbeidene som er laget i Bergensområdet, og i år ble det satt ny rekord når hele 24 byråer leverte inn arbeid til konkurransen. To av prisene reklamebyrået vårt Oktan Bergen ble tildelt var for filmen “Tett på dyrene” her på Akvariet i Bergen. Hurra!

Les mer

Vi har lekeplass på taket!

Vi har lekeplass på taket!

Bergens kuleste taklekeplass ligger på Akvariet med utsikt til innseilingen til Bergen.

Les mer