Slik blir høstferien på Akvariet i Bergen

Slik blir høstferien på Akvariet i Bergen

Er du ute etter ting å gjøre i høstferien i Bergen er Akvariet stedet å være! I tillegg til at du får nærkontakt med mer enn 400 fiske- og dyrearter inkludert pingviner, sjøløver, krokodiller, én gretten steinbit og mange vennligsinnede dyrepassere, har vi aktiviteter som Høstferie-quiz, egne samlinger om tropiske dyr, skattejakt (eller strengt tatt pakkejakt), Plastbyen, «behind the scenes-opplevelser» og mye, mye mer.

Program på Akvariet i høstferien

Vi har noe på programmet hver time på Akvariet, i tillegg har vi ekstra høstferieaktiviteter.


28. september – 4. oktober

 • Finner du pakkene vi har gjemt? Hver dag gjemmer vi 5 pakker rundt omkring på Akvariet. Når du finner ett, leverer du det i butikken og får en overraskelse i retur.
 • ​Høstquiz – du får den utlevert sammen med billetten i butikken.
 • Tropepreik i Troperommet tirsdag og torsdag kl 12.30-12.45, (maks 12 plass – vær tidlig ute. Inkludert i inngangsbilletten).
 • Sjøløvetrening hver dag kl 10 og kl 13.30. Da kan du se på når dyrepasserne trener Kim, Amy og Fiona. Dette er uten preik, men spør gjerne dyrepasseren etter treningen dersom du lurer på noe.
 • Pingvinmaskotene Pingu og Hoppy kommer lørdag 3. oktober og søndag 4. oktober kl 11.30 – 14.30. Kom å hils på de, ta bilder eller en luft high five.
 • Plastbyen (en fantastisk verden av plastavfall som er plukket på strendene rundt Bergen).

5. – 11. oktober

 • Finner du pakkene vi har gjemt?
  Hver dag gjemmer vi 5 pakker rundt omkring på Akvariet. Når du finner ett, leverer du det i butikken og får en overraskelse i retur.
 • Høstquiz – du får den utlevert sammen med billetten i butikken.
 • Tropepreik i Troperommet tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl 12.30-12.45, (maks 12 plass – vær tidlig ute. Inkludert i inngangsbilletten).
 • Sjøløvetrening hver dag kl 10 og kl 13.30. Da kan du se på når dyrepasserne trener Kim, Amy og Fiona. Dette er uten preik, men spør gjerne dyrepasseren etter treningen dersom du lurer på noe.
 • Plastbyen

 

Sjekk hele programmet her!

Sjøløve
Oter

Skjerm vs. Sjarm – det skjer alltid noe på Akvariet

Høstferien kan være en tid der skjermtiden har lett for å gå i taket – både for store og små. Så enten du kommer langveis fra og vil utforske hva Bergen har å by på, eller bor her og vil bli bedre kjent med din egen by, kan Akvariet by på en stund med kule dyr og kule aktiviteter ute- og innendørs. (Skulle barna ha litt mer energi enn de voksne, har vi god kaffe til de store og lekeplass på taket for de små). Ingenting er som å oppleve ekte, levende dyr med noe ekstra på programmet hver hele time.
 

Sjekk programmet her!

Plastbyen 2020
Bidrag til Plastbyen 2019

Plastbyen 2020 åpnet til høstferien

Når du besøker Akvariet i høstferien må du få med deg vår nye utstilling Plastbyen.

Siden 2017 har vi arrangert Plastbyen, der vi oppfordrer venner, familier, barn, skoleklasser og barnehager til å rydde plast i strandsonen (og naturen ellers), og lage kreative byggverk av plastavfallet fra ryddingen.

Vi bygger en undervannsverden av byggverkene som er kommet inn, og bruker den som en del av formidlingen av utfordringene vi står overfor med den marine forsøplingen.

Grunnen til at vi startet med Plastbyen for fire år siden har dessverre ikke forsvunnet. Plast i havet er fremdeles et globalt og alvorlig problem.

 

Kjøp billett!

En av Bergens beste restauranter

På vår restaurant Biologen får du både enkle småretter til å putte rett i nebbet, og gode lunsj- og middagsretter. Alt er laget av ordentlige råvarer og med kjærlighet.

Vi har dessverre begrenset plass på enkelte av våre presentasjoner, første mann til mølla. Både pingvin- og sjøløvepresentasjoner skjer flere ganger pr dag, så det vil alltid være en mulighet til å få det med seg, I mellomtiden kan du gjerne rusle rundt i de ulike avdelingene én gang til. Se om dyrene og fiskene oppfører seg annerledes denne gangen? Siden vi har levende dyr, er det spennende å se hvordan de oppfører seg på ulike tider av døgnet avhengig av om de er sultne eller mette, trøtte eller fulle av pepp.

Barn spiser på restaurant Biologen på Akvariet i Bergen
Hamburger og fries fra restaurant Biologen på Akvariet i Bergen

Flere artikler

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

Havet er i dag fullt av plast, noe som blant annet er i ferd med å ødelegge fiskebestanden og true det undersjøiske miljøet. Med riktig fokus kan imidlertid havet selv bli en viktig del av løsningen i årene som kommer.

Les mer

Halloweenhelg på Akvariet

Halloweenhelg på Akvariet

Bli med å feire Halloweenhelg på Akvariet! Livet og stemningen på Akvariet er ikke det samme som til vanlig når spindelvevet henger fra taket og akvariene er fylt med gresskar. Kle deg i ditt skumleste kostyme (eller ikke) og bli med.

Les mer

Intimkonsert med TØNES TRIO på Akvariet 6. november

Intimkonsert med TØNES TRIO på Akvariet 6. november

Dette er en sjelden sjanse til å få med seg en av Norges beste musikere i en unik, intim setting. Billettene gikk unna, heldigvis har vi fått satt opp ekstrakonsert, billettsalget for konsert nr 2 er i gang!

Les mer