Velkommen til åpning av pingvindammen tirsdag 25. februar kl 11.00!

Velkommen til åpning av pingvindammen tirsdag 25. februar kl 11.00!

Tirsdag 25. februar kl 11 blir det offisiell åpning av den nye pingvindammen. I byggeperioden har de bodd ved havakvariet, men ikke synlig for våre gjester. Dette for at de skulle ha så lite stress som mulig når de ikke bodde i sitt vanlige habitat. Nå er de vel tilbake i kjente omgivelser og stortrives i sin “nye” dam.

Bli med på åpningen av den “nye” pingvindammen

Akvariet har mange små og store på besøk gjennom året, i 2019 passerte vi 215 000 besøkende. Pingvinene er noen av de mest populære dyrene på Akvariet og det er alltid liv og røre i dammen, dette fenger barn og voksne. Akvariet feirer 60 års jubileum i 2020, da er det ekstra kjekt og en fin markering både for pingvinene og våre gjester med en oppgradert pingvindam.

 

Program tirsdag 25. februar kl 11.00

  • kl 11.00 Velkommen v/ adm. dir. ved Akvariet Aslak Sverdrup.
  • kl 11.10 Off. åpning og snorklipping ved Fredrik Saroea (Datarock)
  • Dyrepasser og snorklipper går inn i dammen og gir ordet til pingvinene.
  • Etter åpningen blir det fiskekaker til alle og pingvinjakten kan starte.
    Pingvinjakt: Vi har gjemt 26 pingvinbilder ute og inne på Akvariet som alle kan lete etter. De som finner pingvinbildene leverer det til butikken og får en finnerlønn.
  • Gavebutikken har pingvinrabatter på utvalgte varer.
     

Velkommen!
Pingvinene er klar, de er kledd for fest i sin kjole og hvitt!
 

illustrasjon pingvindam, Arkitektgruppen Cubus.

 

Sjekk ut hvor pingvinenen bor nå!

 

Oppussing av pingvinhabitatet

Stiftelsen Akvariet i Bergen søkte tidlig i 2019 etter samarbeidspartnere til prosjekt “oppgradring pingvinhabitat”. Vi har i en periode planlagt å oppgradere gjerdet rundt pingvindammen, gjøre landdelen noe større og bygge et sted for pingvinene å trekke seg tilbake. Nytt gjerde rundt pingvindammen vil også gjøre at barn vil kunne få en bedre opplevelse når de besøker Akvariet og pingvinene.

Høsten 2019 fikk vi tildelt en gave på kr 300 000 fra Sparebanken Vest  til prosjektet, og 18. desember kom leder for SPV-kontoret i sentrum Jan Tore Smith og markedsrådgiver Janne Havneraas for å overlevere gaven. Vi setter utrolig stor pris på gaven og at Sparebanken Vest vil være med å støtte prosjektet. Fagansvarlig for pingviner Natalie Stenfeldt tok imot gaven og gleder seg til å komme i gang på nyåret. Sparebanken Vest gjør livet på Vestlandet og livet i pingvindammen på Akvariet enda litt bedre.

I tillegg har vi vært så heldige og få kr 250 000 fra Oluf Bjørneseth og Hustru Marie Bjørneseth Født Knudsens Fond Til Bergen Bys Vel, noe vi er veldig takknemlig for. Akvariet i Bergen bruker og egne midler for å realisere prosjektet.

Som en stiftelse er vi avhengig av gode samarbeidspartnere som kan og vil være med å støtte ulike prosjekter. Dette gjør at vi kan utvikle oss, holde oss relevante for våre besøkende og fortsette arbeidet med å formidle LæreLyst om livet i havet også i årene fremover.

 

Pingvinene på Akvariet er av arten bøylepingviner

Gaveoverrekelse

Pingnocchio er nysgjerrig på gaven

Flere artikler

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

I forbindelse med fremleggelse av Revidert Nasjonalbudsjett 2020 foreslår Regjeringen at også akvarier kan søke om kompensasjon for bortfall av inntekter. 

Les mer

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Torsdag 7. mai godkjente regjeringen at det blir tillatt med eggdonasjon i Norge. På Akvariet har vi drevet med eggdonasjon i flere år.

Les mer

Ting å gjøre i Bergen

Ting å gjøre i Bergen

Er du på jakt etter spennende ting å gjøre i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Les mer