Jubel i pingvindammen!

Jubel i pingvindammen!

Sparebanken Vest gjør livet på Vestlandet og livet i pingvindammen på Akvariet enda litt bedre.

Gave til pingvinhabitatet

Stiftelsen Akvariet i Bergen søkte tidligere i år etter samarbeidspartnere til prosjekt “oppgradring pingvinhabitat”. Vi har i en periode planlagt å oppgradere gjerdet rundt pingvindammen, gjøre landdelen noe større og bygge et sted for pingvinene å trekke seg tilbake. Nytt gjerde rundt pingvindammen vil også gjøre at barn vil kunne få en bedre opplevelse når de besøker Akvariet og pingvinene.

I høst fikk vi tildelt en gave på kr 300 000 fra Sparebanken Vest  til prosjektet, og idag kom leder for SPV-kontoret i sentrum Jan Tore Smith og markedsrådgiver Janne Havneraas for å overlevere gaven. Vi setter utrolig stor pris på gaven og at Sparebanken Vest vil være med å støtte prosjektet. Fagansvarlig for pingviner Natalie Stenfeldt tok imot gaven og gleder seg til å komme i gang på nyåret.

I tillegg har vi vært så heldige og få kr 250 000 fra Oluf Bjørneseth og Hustru Marie Bjørneseth Født Knudsens Fond Til Bergen Bys Vel, noe vi er veldig takknemlig for. Akvariet i Bergen bruker og egne midler for å realisere prosjektet.

Som en stiftelse er vi avhengig av gode samarbeidspartnere som kan og vil være med å støtte ulike prosjekter. Dette gjør at vi kan utvikle oss, holde oss relevante for våre besøkende og fortsette arbeidet med å formidle LæreLyst om livet i havet også i årene fremover.

 

 

Til glede for pingvinene og våre besøkende

Akvariet har mange små og store på besøk gjennom året, og i 2019 vil vi passere 215 000 besøkende. Pingvinene er noen av de mest populære dyrene på Akvariet og det er alltid liv og røre i dammen, dette fenger barn og voksne. Akvariet har 60 års jubileum i 2020 og da er det ekstra kjekt og en fin markering både for pingvinene og våre gjester med en oppgradert pingvindam.

 


illustrasjon pingvindam, Arkitektgruppen Cubus.

 

Klar til ny eggsesong

Oppgraderingen starter rett over nyåret og ferdigstillingen av prosjektet må være klar i god tid før eggsesongen 2020 starter. Før den tid er det mange ting som skal på plass, i en del av byggeperioden vil bøylepingvinene få et annet sted å bo på Akvariet.

Stiftelsen Akvariet i Bergen har 60 års jubileum i 2020, og åpningen av “ny” pingvindam vil bli en del av markeringen i jubileumsåret. Dette skal selvfølgelig feires sammen med våre gjester. Pingvinene er klar, de er kledd for fest hver dag i sin kjole og hvitt!

 

Pingvinene på Akvariet er av arten bøylepingviner

Gaveoverrekelse

Pingnocchio er nysgjerrig på gaven

Flere artikler

Fem gode grunner til at din neste date skal være på Akvariet

Fem gode grunner til at din neste date skal være på Akvariet

Det har skjedd igjen. Begge har sveipet til høyre, og begge har sagt ja. Det blir date. Nå gjenstår det vesentlige spørsmålet. Hvor skal dere? Og hva skal dere gjøre?

Les mer

Hopp i fjorden med Fjorden Baby!

Hopp i fjorden med Fjorden Baby!

7. februar spiller Fjorden Baby en eksklusiv konsert så nært Fjorden de kommer (i alle fall utenfor postnummer 5071): Omgitt av fisk og trolsk undervannsstemning i Rotunden (det runde rommet med ni enorme akvarier).

 

Les mer

An ocean of garbage

An ocean of garbage

One of the most important the Bergen Aquarium is working on is the dissemination of knowledge about life in the sea. In recent years, the focus has been specifically on the ever-increasing plastic problems.

Les mer