Jul på Akvariet

Jul på Akvariet

Bergen byr på mange spennende familieaktiviteter i julen, og en av plassene er Akvariet. Vi har åpent hele julen (kun stengt julaften, første juledag og nyttårsaften) og det som er fint er at været spiller ingen rolle, for her kan du være inne og ute.

Fra regnskogen til fjæresteinene

Akvariet i Bergen har små og store skapninger fra regnskogen, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk boende hos seg. Planlegger du en tur til Akvariet, trenger du ikke tenke på været. Er det kaldt og surt ute, finner du alltid noe spennende og lærerikt innendørs.
 

Rognkjeks på Akvariet

På bilde ser du en Rognkjeks. Fotograf: Francisco

 

Akvariet har åpent syv dager i uken, kl 10 – 18 (stengt julaften, 1. juledag og nyttårsaften). Vi har noe på programmet hver hele time og hver time fra kl 11.30 vises det film i kinosalen. Anbefaler vår nye film, Knølhvalens reise mot Europa. Helt ny film fra 1. desember.

 

Pingvinmaskotene kommer, kommer du?

Pingu og Hoppy på Akvariet

Følgende dager i førjulstiden kan du møte maskotene våre, Pingu og Hoppy: lørdag 24. november, søndag 2. desember, lørdag 8. desember, søndag 15. desember og lørdag 22. desember kl 12-15 alle dagene.
Biologen Akvariet serverer solbærtoddy de samme dagene kl 11:30.


Nærkontakt med dyrelivet

Otere på Akvariet

Bella vet å finne roen og samle krefter (innimellom).
Fotograf: Francisco

Når du kommer på besøk blir du ønsket velkommen av pingvinene rett ved inngangen. Vi anbefaler et besøk i oterdammen, og møte de europeiske otrene Gizmo og Bella. De er meget sosiale, og liker at folk kommer på besøk.

Hver dag kl 12 og 15 kan våre gjester se sjøløvene Kim og Amy trene. I den flotte haitunnelen går du tørrskodd på «havbunnen» mens du ser haiene svømme forbi.

Trenger du litt varme, så anbefaler vi å bli med på Tropisk guiding hver dag kl 16. Da bli man bedre kjent med dyrene som lever i varmere strøk.

 

Film gjør seg bedre på kino

Hver dag viser vi tre ulike filmer i kinosalen på Akvariet i Bergen. Se program for sendetidspunkt. 

Jakta på fakta: Fiskeri
Hver vår trekker sjarker og skip i tusentall til magiske Lofoten og Vesterålen. Det eventyrlige skreifisket er i gang igjen – og du kan bli med! Les mer her

Jakta på fakta: Havbruk
Er havbruk sunt eller skadelig? Vi knuser myter, og følger forskerne i jakta på fakta om havbruket. Les mer her

Spekkhoggernes Rike – den tredje filmen hvor spilleperioden går mot slutten og siste visning blir 30. november.

Lørdag 1. desember har vi premiere på en splitter ny film som har fått navnet Knølhvalens vandring”.
 

Filmen har premiere på Akvariet lørdag 1. desember. I filmen følger vi knølhvalen på en 8000 km ferd til europa. Det er bare å glede seg!

Klarer du ikke å vente? Se teaser på filmen her!

Knølhvalens vandring til Europa 
 
 
Plastbyen 2018

For andre år på rad arrangerte Akvariet konkurransen Plastbyen. Over 80 byggverk ble levert inn og var med i konkurransen om å bli årets Plastbybyggverk.

Plastbyen

En av de nominert byggverkene.

Et besøk i Plastbyen på Akvariet er et must! Byen er laget av byggverk i plast som barnehager, skoler og andre har levert inn. Plasten er plukket ute i naturen med innspill av husholdningsavfall. Kreativiteten har blomstret, det er i hver fall sikkert!

Akvariet i Bergen arrangerer utstillingen Plastbyen hvert år for å skape oppmerksomhet rundt plast i havet. Les mer om Plastbyen her!

 

LæreLyst

På Akvariet i Bergen kan både barn og voksne se, føle, lese og følge både dyr og dyrepasserne på kloss hold. Du kan være med på trening og fôringer og se hva fisk og dyr gjør når de er i deres rette element.

Sjøløvetrening

 
Julegavetips!

Årskort på Akvariet

Lurer du på hva du skal kjøpe til jul kan årskort på Akvariet være en fin gave. Årskort er mer enn en gave, den gir opplevelser og skaper minner.

Med årskort på Akvariet kan du reise til eksotiske strøk så ofte du vil – enten det er den fyrrige, tropiske gjengen du vil besøke, eller fiskene og pingvinene fra arktiske strøk.

Hvis du vil ha kvalitetstid med barn eller barnebarn, er nærkontakt med dyrene en sikker oppskrift, og den som har årskort kan alltid ta med venner og familie med 25% rabatt (inntil 4 personer).

 

Akvariet butikken har tips til kalender- og julegaver

Med gavekort fra Akvariet kan man selv bestemme om man ønsker å bruke gavekortet på billetter eller noe fra Akvarietbutikken. Her finner du også gaver til store og små. Vi har myke og harde gaver, fiffige saker og snurrige ting som underholder og inviterer til lek og læring. Du finner noe for enhver smak, og våre flinke butikkmedarbeidere hjelper deg gjerne. Her finner du også mange fine ting til julekalenderen!

 

Julegaver på Akvariet

Følg gavebutikken på Instagram @akvarietbutikken og få gode tips!

Oter på Akvariet
Pingvin på Akvariet
Trener kysser sjøløve
Sulten?

Prøv vårt Spiseri, Biologen Akvariet, for et førsteklasses måltid eller mattorget for kjapp mat i nebbet for små og store. 

Spiseriet på Akvariet

 
Lekeplass på takterrassen

Endelig har Akvariet fått en helt egen lekeplass på takterrassen. Her kan små og store utfolde seg i klatring, hopping eller rett og slett ta seg en “båttur”.

 

Barnas Bergen

Det er ikke bare på Akvariet det skjer i julen, sjekk ut her hva som skjer hos de andre i Barnas Bergen her.

En fin måte å komme i julestemning på er å bli med når lysene tennes på Fløyen hver søndag i advent, for mer info les her!

JULEBYEN BERGEN MAGASINET

 

Jul i Bergen

Mat på Akvariet
Publikum på sjøløvetrening

Flere artikler

News from Bergen Aquarium

News from Bergen Aquarium

The experiences when visiting the aquarium in Bergen are many, and there is something on the program every hour.

Les mer

Jul på Akvariet

Jul på Akvariet

Bergen byr på mange spennende familieaktiviteter i julen, og en av plassene er Akvariet. Vi har åpent hele julen (kun stengt julaften, første juledag og nyttårsaften) og det som er fint er at været spiller ingen rolle, for her kan du være inne og ute.

Les mer

Hemmeligheten bak sjøløvetrening!

Hemmeligheten bak sjøløvetrening!

Det å jobbe med eksotiske dyr ved Akvariet i Bergen er både utfordrende og spennende! Det dukker gjerne opp problemstillinger som er helt annerledes enn ved hold og trening av husdyr som hund og katt.

Les mer