Jul på Akvariet

Jul på Akvariet

Bergen byr på mange spennende familieaktiviteter i julen, og en av plassene er Akvariet. Vi har åpent hele julen (kun stengt julaften, første juledag og nyttårsaften) og det som er fint er at været spiller ingen rolle, for her kan du være inne og ute.

Fra regnskogen til fjæresteinene

Akvariet har små og store skapninger fra regnskogen, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk boende hos seg. Planlegger du en tur til Akvariet, trenger du ikke tenke på været. Er det kaldt og surt ute, finner du alltid noe spennende og lærerikt innendørs. Akvariet har åpent syv dager i uken og samme tid hver dag, kl 10 – 18 (stengt julaften, 1. juledag og nyttårsaften).
 

Nærkontakt med dyrelivet

Når du kommer på besøk blir du ønsket velkommen av pingvinene rett ved inngangen. Vi anbefaler et besøk i oterdammen, og møte de europeiske otrene Gizmo og Bella. De er meget sosiale, og liker at folk kommer på besøk. Hver dag kl 12 og 15 kan våre gjester se når sjøløvene Kim og Amy trener. I den flotte haitunnelen går du tørrskodd på «havbunnen» mens du ser haiene svømme forbi. Møt sjølvene Kim og Amy.
Trenger du litt varme, så anbefaler vi å bli med på Tropisk guiding hver dag kl 16. Da bli man bedre kjent med dyrene som lever i varmere strøk.

 

Film gjør seg bedre på kino

Hver dag fra kl 11.30 viser vi film i kinosalen på Akvariet. Det er tre ulike filmer som går til ulike tider gjennom dagen.

Jakta på fakta: Fiskeri
Hver vår trekker sjarker og skip i tusentall til magiske Lofoten og Vesterålen. Det eventyrlige skreifisket er i gang igjen – og du kan bli med!  

Jakta på fakta: Havbruk
Er havbruk sunt eller skadelig? Vi knuser myter, og følger forskerne i jakta på fakta om havbruket. 

I Spekkhoggernes Rike er den tredje filmen, spilleperioden går mot slutten og siste visning blir 30. november. Lørdag 1. desember har vi premiere på en splitter ny film som har fått navnet “Knølhvalens vandring”.
 

Film har premiere på Akvariet lørdag 1. desember. I filmen følger vi knølhvalen på en 8000 km ferd til europa. Det er bare å glede seg!

 

Greier du ikke å vente til premieren kan du se teaser på filmen her!

 

Plastbyen 2018

Et besøk i Plastbyen er et must når du besøker Akvariet. Byen er laget av byggverk som barnehager, skoler og andre har levert inn. Byggverkene er laget av søppel som er plukket ute i naturen med innspill av husholdningsavfall. Kreativiteten har blomstret, det er hverfall sikkert.

Akvariet i Bergen arrangerer utstillingen Plastbyen hvert år for å skape oppmerksomhet rundt plast i havet. Les mer om Plastbyen her!

 

LæreLyst

På Akvariet kan både barn og voksne se, føle, lese og følge både dyr og dyrepasserne på kloss hold. Du kan være med på trening og fôringer og se hva fisk og dyr gjør når de er i deres rette element.

 

Julegavetips!

Lurer du på hva du skal kjøpe til jul kan årskort til Akvariet være en fin gave. Årskort er mer enn en gave, den gir opplevelser og skaper minner i tillegg til å være gave.
Med årskort på Akvariet kan du reise til eksotiske strøk så ofte du vil – enten det er den fyrrige, tropiske gjengen du vil besøke, eller fiskene og pingvinene fra artiske strøk.
Hvis du vil ha kvalitetstid med barn eller barnebarn, er nærkontakt med dyrene en sikker oppskrift, og den som har årskort kan alltid ta med venner og familie med 25% rabatt (inntil 4 personer).

Gavekort er og et tips, da kan de som får gavekortet bestemme selv de vil bruke det på billetter eller en ting i Akvarietbutikken.

Sulten?

Prøv vårt Spiseri for et førsteklasses måltid eller mattorget for kjapp mat i nebbet for små og store. Biologen Akvariet.

 

Akvariet butikken har tips til kalender- og julegaver

I butikken finner du gaver til store og små. Vi har myke og harde gaver, fiffige saker og snurrige ting som underholder og inviterer til lek og læring. Du finner noe for envher smak, og våre flinke butikkmedarbeidere hjelper deg gjerne. Vi selger også gavekort. Her finner du mange fine ting til julekalenderen!

Følg gavebutikken på Instagram @akvarietbutikken og få gode tips!

 

Lekeplass på takterrassen

Endelig har Akvariet fått en helt egen lekeplass på takterrassen. Her kan små og store utfolde seg i klatring, hopping eller rett og slett ta seg en “båttur”.

 

Barnas Bergen

Det er ikke bare på Akvariet det skjer i julen, sjekk ut her hva som skjer hos de andre i Barnas Bergen her.
En fin måte å komme i julestemning på er å bli med når lysene tennes på Fløyen hver søndag i advent, for mer info les her!

JULEBYEN BERGEN MAGASINET

Jul i Bergen

Flere artikler

Ledig stilling som Direktør på Akvariet i Bergen

Ledig stilling som Direktør på Akvariet i Bergen

Vi søker en visjonær og kommersiell konseptutvikler med brennende engasjement for videreutvikling av Akvariet.

Les mer

News from Bergen Aquarium

News from Bergen Aquarium

The experiences when visiting the aquarium in Bergen are many, and there is something on the program every hour.

Les mer

Jul på Akvariet

Jul på Akvariet

Bergen byr på mange spennende familieaktiviteter i julen, og en av plassene er Akvariet. Vi har åpent hele julen (kun stengt julaften, første juledag og nyttårsaften) og det som er fint er at været spiller ingen rolle, for her kan du være inne og ute.

Les mer