Våre to skjønninger har fått navn

Våre to skjønninger har fått navn

Våre to nye venner har fått navnet Gizzmo og Bella!

Da er endelig avgjørelsen om hva våre to nye beboere (oterne, en gutt og en jente) skal hete tatt. Vi lyste ut en konkurranse på vår Facebookside for en tid tilbake, og bad våre følgere komme med forslag til navn. Det var ingen avstemning, men en navneforslagkonkurranse hvor en jury skulle vurdere de innkommende forslagene. Det var stort engasjement og mange gode forslag kom inn. Takk for det! Nå har juryen som bestod av dyrepassere på Akvariet vurdert alle de innkommende forslagene og valgt ut et guttenavn og et jentenavn som de synest passer til våre to nye venner.

 

Hva har de tatt hensyn til når valget skulle tas

Et av hovedkriteriene når valget skulle tas var et navnene var distinkt. Distinktiv betyr utmerkende eller atskillende, navnene skal være tydelige og ha en klar uttale som er viktig i treningssammenheng.
Etter hvert som vi har blitt bedre kjent med personligheten til oterne våre, så passer navnene veldig godt. Gutteoteren er en utålmodig liten rakker som er meget læringsvillig og som raskt skjønner. På samme tid er han en tøffing og som gjerne griper utfordringer som kommer. Jenteoteren er en vannelsker, og bader store deler av dagen. Hun er vakker, rolig og på samme tide en lekende oter som absolutt har bein i nesa.

Hva skal barnet hete

Bella og Gizmo. Navnene står godt til hvem de er og klinger bra sammen. Bella betyr vakker på Italiensk, og Bella er vakker. Gizmo har fått navnet sitt fra kjæledyrene i kultfilmene Gremlins fra 80-tallet. Tøff liten skjønn rakker. Dyrepasserne føler navnene passer til personlighetene for våre to fantatiske otere, som våre gjester snart skal få møte.

 

Oterne skal hete Bella og Gizmo

 

Vinneren av konkurransen

Gizmo ble foreslått av Anja Jensen. Bella ble foreslått av Aina Turøy og Elisabeth Johansen, og vi har valgt å premiere begge to.
Vinnerne vil bli kontaktet og premien sendes i postkassen. Kan røpe såpass at dere skal få muligheten til å besøke Gizmo og Bella med premien.
Gratulerer til alle tre.

 

Velkommen til åpning av oterdammen

Oterdammen åpner torsdag 28. juni. Mer informasjon kommer, så følg med.

 

Les mer

 

Flere artikler

News from Bergen Aquarium

News from Bergen Aquarium

The experiences when visiting the aquarium in Bergen are many, and there is something on the program every hour.

Les mer

Jul på Akvariet

Jul på Akvariet

Bergen byr på mange spennende familieaktiviteter i julen, og en av plassene er Akvariet. Vi har åpent hele julen (kun stengt julaften, første juledag og nyttårsaften) og det som er fint er at været spiller ingen rolle, for her kan du være inne og ute.

Les mer

Akvariet i Bergen vertskap for internasjonal konferanse i 2020

Akvariet i Bergen vertskap for internasjonal konferanse i 2020

Den internasjonale organisasjonen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) legger Director´s Day til Bergen 22.-25. april 2020 og Akvariet i Bergen skal være vertskap. Ekstra kjekt at konferansen arrangeres samme år som Akvariet feirer sitt 60 års jubileum.

Les mer