Pingvinene på rød løper til ny boltreplass

Pingvinene på rød løper til ny boltreplass

Pingvinene på Akvariet i Bergen har nå fått mye større og finere boltreplass. Når pingvinene flyttet inn i den oppgraderte pingvindammen gjorde de 26 pingvinene entré på rød løper. Bøylepingvinene er blant de mest populære dyrene på Akvariet i Bergen. De er de første dyrene publikum møter når de kommer på besøk, og nå blir førsteinntrykket enda bedre.

Pingvin på Akvariet i Bergen
Pingvindammen på Akvariet i Bergen
Pingviner i pingvindammen på Akvariet i Bergen

Bedre for pingvinene

– Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe med pingvindammen. Den har forså vidt vært god og stor nok for pingvinene vi har, men det skal likevel bli veldig kjekt å kunne tilby dem et mye finere område med mer plass - ikke minst større landområder. Jeg gledet meg som en unge til å se hvordan pingvinene reagerer på hvor fint de har fått det, for her kommer de virkelig til å stortrives, sier Natalie Stenfeldt, fagansvarlig for pingvinene ved Akvariet i Bergen.

 

Blir i godt humør

Hele 80 000 liter vann har pingvinene å leke og vaske seg i. I tillegg får de et helt nytt og kuppert landområde, med rullestein, ulike plattinger og en liten iglo de kan trekke seg tilbake i om de føler for det. Også publikum vil oppleve en klar forbedring.

– Vi har helt ny inngjerding i glass, som både er mye finere enn det gamle gittergjerdet, men som også gjør det mye enklere å se inn, spesielt for de minste barna, forteller Natalie.

Publikum får også en lang benk å sitte på i solen, mens de følger pingvinenes aktiviteter på nært hold.

 

Kjøp billett

 

– Pingvinene er jo noen av verdens herligste skapninger, og man kan ikke annet enn å bli i godt humør når man ser de vagger rundt. Derfor blir det kjempefint med benken, som nærmest blir en slags minitribune hvor folk kan sitte og nyte en kaffe eller is i solen mens de underholdes av det daglige livet i pingvindammen, forteller Natalie.

Den innerste kroken får imidlertid pingvinene nå ha uten publikum på alle kanter, om noen av dem skulle få behov for å trekke seg litt unna.

 

Pingvinlek i snøen


Bøylepingvin er den fineste arten

– I tillegg er det satt opp en stor iglo som de kan ta turen innom om været skulle bli for voldsomt. Inntil de er to måneder gamle er pingvinungene nemlig ikke vanntette, forklarer Natalie.

På den ene veggen blir det også oversikt over verdens 18 pingvinarter i full størrelse, fra de største keiserpingvinene på nærmere halvannen meter og ned til de aller minste dvergpingvinene som sjelden blir mye mer enn 40 cm.

– Her kan ungene måle seg opp mot de ulike artene, og finne ut hvem de selv er i pingvinverdenen, sier Natalie.

Alle de 26 pingvinene på Akvariet er bøylepingviner, den tredje største av verdens 18 arter.

– Jeg synes jo dette er den fineste arten. De er veldig elegante, og er også mer sosiale enn mange av de andre artene, sier Natalie.

 

Kjøp billett

 

På rød løper i «kjole og hvitt»

Under ombyggingen har pingvinene tilbragt tre uker i et midlertidig område. Mandag 24. februar flyttet alle de 26 pingvinene på rød løper i naturlig kjole og hvitt. Så de er klar for å ta imot alle gjestene når dammen offisielt åpner tirsdag 25. februar kl 11.00. Det er Fredrik Saroea fra Datarock som står for den offisielle åpningen.
 

Programmet for åpningen 25/2

 

Se hvordan det gikk på den store flyttedagen

 

Gode støttespillere

Det nye pingvinhabitatet er finansiert både av egne midler og med god hjelp fra Sparebanken vest og Oluf Bjørneseth og Hustru Marie Bjørneseth Født Knudsens Fond Til Bergen Bys Vel.

 

Flere artikler

Status fra Stiftelsen Akvariet i Bergen

Status fra Stiftelsen Akvariet i Bergen

Vi passer fortsatt godt på dyrene våre, selv om vi må holde stengte dører for publikum og bidra til å følge offentlig pålegg og anbefalinger. 

 

Les mer

Akvariet gjennom skjermen

Akvariet gjennom skjermen

Når ikke dere kan besøke oss, må vi heller besøke dere, da gjennom skjermen.

Les mer

Kjære venner av Stiftelsen Akvariet i Bergen

Kjære venner av Stiftelsen Akvariet i Bergen

For å følge offentlige pålegg for å minimere treffpunkt og redusere risiko for smitte, ble Stiftelsen Akvariet i Bergen nødt til å stenge dørene for publikum fra fredag 13. mars 2020 på ubestemt tid.

Les mer