Pingvinene på rød løper!

Pingvinene på rød løper!

Pingvinene på Akvariet i Bergen har fått mye større og finere boltreplass. Når pingvinene flyttet inn i den oppgraderte pingvindammen gjorde de 26 pingvinene entré på rød løper. Bøylepingvinene er blant de mest populære dyrene på Akvariet i Bergen. De er de første dyrene publikum møter når de kommer på besøk, og nå blir førsteinntrykket enda bedre.

Pingvin på Akvariet i Bergen
Pingvindammen på Akvariet i Bergen
Pingviner i pingvindammen på Akvariet i Bergen

Bedre for pingvinene

– Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe med pingvindammen. Den har forså vidt vært god og stor nok for pingvinene vi har, men det skal likevel bli veldig kjekt å kunne tilby dem et mye finere område med mer plass - ikke minst større landområder. Jeg gledet meg som en unge til å se hvordan pingvinene reagerer på hvor fint de har fått det, for her kommer de virkelig til å stortrives, sier Natalie Stenfeldt, fagansvarlig for pingvinene ved Akvariet i Bergen.

 

Blir i godt humør

Hele 80 000 liter vann har pingvinene å leke og vaske seg i. I tillegg får de et helt nytt og kuppert landområde, med rullestein, ulike plattinger og en liten iglo de kan trekke seg tilbake i om de føler for det. Også publikum vil oppleve en klar forbedring.

– Vi har helt ny inngjerding i glass, som både er mye finere enn det gamle gittergjerdet, men som også gjør det mye enklere å se inn, spesielt for de minste barna, forteller Natalie.

Publikum får også en lang benk å sitte på i solen, mens de følger pingvinenes aktiviteter på nært hold.

 

Kjøp billett

 

– Pingvinene er jo noen av verdens herligste skapninger, og man kan ikke annet enn å bli i godt humør når man ser de vagger rundt. Derfor blir det kjempefint med benken, som nærmest blir en slags minitribune hvor folk kan sitte og nyte en kaffe eller is i solen mens de underholdes av det daglige livet i pingvindammen, forteller Natalie.

Den innerste kroken får imidlertid pingvinene nå ha uten publikum på alle kanter, om noen av dem skulle få behov for å trekke seg litt unna.

 

Pingvinlek i snøen


Bøylepingvin er den fineste arten

– I tillegg er det satt opp en stor iglo som de kan ta turen innom om været skulle bli for voldsomt. Inntil de er to måneder gamle er pingvinungene nemlig ikke vanntette, forklarer Natalie.

På den ene veggen blir det også oversikt over verdens 18 pingvinarter i full størrelse, fra de største keiserpingvinene på nærmere halvannen meter og ned til de aller minste dvergpingvinene som sjelden blir mye mer enn 40 cm.

– Her kan ungene måle seg opp mot de ulike artene, og finne ut hvem de selv er i pingvinverdenen, sier Natalie.

Alle de 26 pingvinene på Akvariet er bøylepingviner, den tredje største av verdens 18 arter.

– Jeg synes jo dette er den fineste arten. De er veldig elegante, og er også mer sosiale enn mange av de andre artene, sier Natalie.

 

Kjøp billett

 

Se hvordan det gikk på den store flyttedagen

 

Gode støttespillere

Det nye pingvinhabitatet er finansiert både av egne midler og med god hjelp fra Sparebanken vest og Oluf Bjørneseth og Hustru Marie Bjørneseth Født Knudsens Fond Til Bergen Bys Vel.

 

Flere artikler

Nye Akvariet skal bli verdensledende

Nye Akvariet skal bli verdensledende

Om få år flytter Akvariet i Bergen fra Nordnes til Dokken. Nye Akvariet blir noe helt annet enn det vi kjenner i dag.

Les mer

Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

IT-selskapet Atea blir leverandør og samarbeidspartner innen bærekraftig teknologi for Norges nasjonale akvarium. Dette er et langsiktig og strategisk samarbeid for begge parter, der vi skal bidra med vår kompetanse innen teknologi og bærekraftig IT.

Les mer

Vinterferiegøy - Nattevandring på Akvariet!

Vinterferiegøy - Nattevandring på Akvariet!

Vi gjentar suksessen og inviterer til Nattevandring for hele familien. Sett av helgen 26. – 28. februar og bli med på en uforglemmelig helg.

Les mer