Rotunden

Rotunden

En stemningsfull opplevelse av norsk marin fauna, eller et unikt sted for ditt neste arrangement. 

Da Rotunden stod klar i 1960, var tanken at det skulle oppleves som en dykkerklokke der man kunne se ulike habitater fra norskekysten. 

Godt kamuflert i Tareskogen ligger breiflabben og fisker etter lunsj. Er du ekstra heldig kommer kanskje blekkspruten OttoPus bort til ruten for å hilse på.         

Visste du at blekkspruter hadde blått blod?

I Åpent hav svømmer sild og makrell spektakulært og synkront i stim. Det er ikke for ingenting silden omtales som havets sølv!

Sandbunn ligger flatfiskene godt skjult under sanden. Her finner du også et flott utvalg av havets delikatesser som piggvar, kveite og rødspette.

I vår Dype fjorder ligger de store havålene godt gjemt inni steinrøysen, sammen med steinbite.

Sundet byr på all sin nydelige fargeprakt med anemoner, solstjerner, kråkeboller og fargerike leppefisker som blåstål og rødnebb.

Ved Kysten finner man de store og velkjente torskefiskene som ligger våre hjerter nær.


Selskap i Rotunden

Som du skjønner er Rotunden innholdsrik og spennende, men visste du at vi kan gjøre Rotunden om til et av byens fineste selskapslokalet? Da dekker vi til fest med runde bord med hvite duker og blomster. Våre sjømatkokker fra Biologen Akvariet disker opp med de flotteste retter fra havet (nei, vi bruker ikke fisken fra våre akvarium). Ved lukkede arrangementer har Biologen Akvariet alle rettigheter.

Skal du arrangere et jubileum, kundearrangement, en stor familiebegivnenhet eller andre eventer? Vi sender gjerne et tilbud eller svarer på dine spørsmål! Ta kontakt på post@akvariet.no .

Flere artikler

Erna som absolutt skulle bli mamma.

Erna som absolutt skulle bli mamma.

I fjor falt Erna (4 år) og den nyinnflyttede dansken Ninjago (2 år) pladask for hverandre.

Les mer

Plastverk er lastverk

Plastverk er lastverk

Noe av det viktigste Akvariet i Bergen arbeider med er kunnskapsformidling rundt livet i havet. De siste årene har fokuset vært rettet spesielt mot de stadig voksende plastproblemene.

Les mer

Et hav midt i byen - med Akvariet i spissen

Et hav midt i byen - med Akvariet i spissen

Bergen ble født av havet, og lever ennå av havet. Nå foreslår Akvariet at Bergen skal få et hav - midt i byen. Bergen skal bli verdensledende på formidling og opplevelse av havet. Det Nye Akvariet vil prege en hel ny bydel, og vi vil gi byutvikling av tidligere havnearealer en ny dimensjon.

Les mer