Velkommen til 2x33 årsdag i pingvindammen!

Velkommen til 2x33 årsdag i pingvindammen!

Bli med å feire Fru Svart og Herr Hvit sin 33 års bursdag tirsdag 30. juni! Det er med stolthet vi inviterer til feiring av disse to flotte pingvinene – 33 år er en voksen alder i pingvinverden. Det som også er utrolig, er at de fortsatt reprodusere seg. De er av arten bøylepingviner. Arten har to karakteristiske hvite flekker i tinningen, på hver side over øynene, som vokser sammen lenger bak på hodet. Mønsteret kan minne om en bøyle, noe som er opphavet til navnet.

Dette skjer på bursdagen tirsdag 30. juni

Akvariet har åpent fra kl 10 – 18, og i tillegg til vårt faste program arrangerer vi følgende aktiviteter:

  • Det blir is til våre gjester etter første pingvinfôring, så langt det rekker
  • Det blir pingvinleker
  • Vi gjemmer bilder av våre 26 pingviner. Finner du de? Du får info i butikken om hvor mange bilder som evt. mangler og som DU kan lete etter
  • Pingvin-rebus
  • Ekstra gode pingvintilbud i butikken


Kjøp billett
*vanlig billett


Bli bedre kjent med Bøylepingvinene

  • Kl 11:00 og kl 17:00: Da kan du bli med å se på når pingvinene får mat. Det vanker litt ekstra godsaker på alle denne dagen!
  • Kl 14:00: Da veier vi pingvinkylllingene og du får se hvor store de har blitt

 

 

 

Hvor gammel blir en pingvin?

Vi er ganske så stolte her på Akvariet i Bergen om dagen når vi nå skal feire at to av våre bøylepingviner blir hele 33 år gamle. Ute i naturen blir de normalt rundt 15 år.

Fru Svart og Herr Hvit, som bursdagspingvinene heter, er begynt å bli voksne, men de er noen tøffinger og godt oppegående. Både Fru Svart og Herr Hvit fortsetter å re-produsere seg – det står det respekt av!
 

Bøylepingvin på Akvariet i Bergen


Visste du at pingviner lever i parforhold?

Bursdagsbarna fru Svart og herr Hvit er ikke et par. Svart er sammen med Grønn og Hvit er sammen med fru Gul/Rød. Det bor per i dag 26 voksne + 3 kyllinger (bøylepingviner) i dammen. Med andre ord er det full guff og travle dager for alle pingvinkylling-foreldre (og dyrepasserne).
 

Sulten? Besøk Biologen Akvariet

Blir du sulten har Biologen Akvariet en deilig sommermeny som anbefales. Vil du ha noe mat i farten eller en is, så er det bare å stikke innom Mattorget.

 

Kjøp billett!

*Vanlig billett

Bøylepingvin Herr Hvit på Akvariet i Bergen

Herr Hvit

Bøylepingvin Fru Svart ruger på et egg på Akvariet i Bergen

Fru Svart

Bøylepingvin Fru Svart på vei opp fra dammen på Akvariet i Bergen

Fru Svart

Flere artikler

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Vår høyeste prioritet er trygghet for våre dyr, ansatte og gjester. Vi har gjort alt for at våre besøkende skal føle seg trygge når de besøker Akvariet. Gode smitteverntiltak vil være på plass så lenge det er påkrevet. Vi har alle et felles ansvar!

 

Les mer

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Finn på noe vannvittig moro med barna i sommerferien! Sommeren er årets travleset og triveligste periode på Akvariet i Bergen. Ta turen til Nordnes for å bli bedre kjent Erna, Iggy, Bella, Amy eller noen av de andre 400 spennende dyrene som bor her.

Les mer

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Nå er det slutt på tenårne for Calforniasjøløven Kim. Hun blir 20 år tirsdag 23. juni. Det skal vi selvfølgelig feire – og du er invitert! Californiasjølve er en art av øreselfamilien som bor i- og rundt den vestlige delen av Nord-Amerika. Her påAkvariet i Bergen har vi per i dag tre Californiasjøløver; Kim, Amy og Fiona.

Les mer