Vinner av Plastbyen 2020 kåret - gratulerer til Ramsøy Barnehage

Vinner av Plastbyen 2020 kåret - gratulerer til Ramsøy Barnehage

Tusen takk til alle som har levert kunstverk til Plastbyen 2020 og til alle som har stemt på årets finalister. Det har vært et stort engasjement og til tider tett i teten blant finalistene, men Ramsøy Barnehage fikk flest stemmer for sitt byggverk “Plattform”. Gratulerer!

Disse tre stakk av med pallplassene

Vi takker for alle innsendte bidrag og gratulerer følgende tre verk som vinnere. 

  1. plass: Plattform, Ramsøy Barnehage, Askøy
  2. plass: NO 3., Kidsa Ladegården, Bergen
  3. plass: Nøkken, Bergen Barneasyl avd. Huset i skogen, Bergen

 

Ramsøy Barnehage kan se frem til en drømmedag på Akvariet. De skal få et nærmere innblikk i livet på Akvariet, være med å se nærmere på hvordan dyrepasserne jobber, samt få være med å mate noen av dyrene. Vi gleder oss!

Både 2. plass og 3. plass får en overraskelse fra Akvariet.

 

Dette var juryens begrunnelse

Plattform, Ramsøy Barnehage, Askøy

Dette byggverket peker på hydrokarbonutfordringen som råder, og de utfordringene som det gir. Både når det gjelder produkter som er designet for barn og den lineære økonomien. Kreativt og sterkt utformet.

 

NO 3., Kidsa Ladegården, Bergen

Et urbant og komplisert byggverk, kreativt bygget med mange detaljer. Byggverket viser på en innholdsrik og kunstnerisk måte landbasert plastsøppel.

Nøkken, Bergens Barneasyl avd. Huset i skogen, Bergen

Et kreativt og kunstnerisk byggverk som viser tydelig industri og fjæreplast. Et symbol på bærekraftsmål nr 14 – livet under vann, dersom vi ikke gjør noe i tide. Viser «modent» søppel.

 

Årets finalister kan du se her!

Årets jury:
Rune Gaasø (Clean Shores), Mona Maria Løberg (Naturvernforbundet), Kenneth Bruvik (Norsk jeger og fiskerforbundet) og Joackim Ekeli (Akvariet).

Sjøløven Amy
Tusen takk for din deltakelse
Årets jury

Flere artikler

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

Havet er i dag fullt av plast, noe som blant annet er i ferd med å ødelegge fiskebestanden og true det undersjøiske miljøet. Med riktig fokus kan imidlertid havet selv bli en viktig del av løsningen i årene som kommer.

Les mer

Halloweenhelg på Akvariet

Halloweenhelg på Akvariet

Bli med å feire Halloweenhelg på Akvariet! Livet og stemningen på Akvariet er ikke det samme som til vanlig når spindelvevet henger fra taket og akvariene er fylt med gresskar. Kle deg i ditt skumleste kostyme (eller ikke) og bli med.

Les mer

Intimkonsert med TØNES TRIO på Akvariet 6. november

Intimkonsert med TØNES TRIO på Akvariet 6. november

Dette er en sjelden sjanse til å få med seg en av Norges beste musikere i en unik, intim setting. Billettene gikk unna, heldigvis har vi fått satt opp ekstrakonsert, billettsalget for konsert nr 2 er i gang!

Les mer