Vinneren er kåret!

Vinneren er kåret!

Skogen Barnehage på Askøy stakk av med seieren for årets flotteste byggverk i Plastbyen 2017. Med verket «Blekkspruten» fikk flest stemmer, og kan nå glede seg til en drømmedag på Akvariet.

Det var jevnt mellom alle de ni finalistene. Like bak vinneren kom klasse 2A på Kronengen skole med byggverket «Sjøuhyret. De kan glede seg til en valgfri guiding på Akariet. "Plastfamilien" laget av barna i Øvre Berge Velforening, stakk av med en solid tredjeplass og får en  overraskelse fra gavebutikken på Akvariet.
 

Vinnerne
Det var stor stemning i Skogen Barnehage når stemmeresultatet var klart, og pedagogisk leder Joanna Jozefowska forteller at Haukene er opptatt av naturen og dyrevelferd. Førskolebarna har de siste månedene jobbet med tema Havets hemmeligheter. Haukene er en frilufsgruppe som tilbringer dagene ute i skogen og ved sjøen og derfor veldig opptatt av naturen og dyrevelferd. I barnehagen sorterer de bosset og på turene har de alltid med en pose, slik barn og voksne kan plukke det som ikke hører til naturen.
Haukene er Miljødetektiver som står på og de skal redde verden nå!
 

En by som må sees.

Utstillingen Plastbyen 2017 har vært en stor suksess; over 70 bygg ble levert inn før åpningen og folk har møtt opp i hopetall for å se alle de kreative byggene og stemt på sine favoritter i konkurransen. Har du ennå ikke fått sett utstillingen så ikke fortvil, den vil bli værende frem til 26. november. 


Man kan trygt si at Plastbyen 2017 har klart målet sitt; å skape oppmerksomhet rundt det enorme miljøproblemet med plastavfall i havet. 

 

Men det stopper ikke her - dette er et alvorlig tema vi stadig må ha fokus på,  og med det vil vi si at Plastbyen 2018 blir en realitet!

1.PLASS: (Vinner av en drømmedag på Akvariet) BLEKKSPRUTEN FRA SKOGEN BARNEHAGE PÅ ASKØY

2.PLASS: (Vinner av en valgfri guiding på Akvariet) SJØUHYRET FRA KRONGENGEN SKOLE, klasse 2A

3.PLASS: (Vinner av en overraskelse fra Akvariet-butikken) PLASTFAMILIEN FRA BARNA I ØVRE BERGE VELFORENING 

Flere artikler

News from Bergen Aquarium

News from Bergen Aquarium

The experiences when visiting the aquarium in Bergen are many, and there is something on the program every hour.

Les mer

Jul på Akvariet

Jul på Akvariet

Bergen byr på mange spennende familieaktiviteter i julen, og en av plassene er Akvariet. Vi har åpent hele julen (kun stengt julaften, første juledag og nyttårsaften) og det som er fint er at været spiller ingen rolle, for her kan du være inne og ute.

Les mer

Akvariet i Bergen vertskap for internasjonal konferanse i 2020

Akvariet i Bergen vertskap for internasjonal konferanse i 2020

Den internasjonale organisasjonen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) legger Director´s Day til Bergen 22.-25. april 2020 og Akvariet i Bergen skal være vertskap. Ekstra kjekt at konferansen arrangeres samme år som Akvariet feirer sitt 60 års jubileum.

Les mer