Vinneren er kåret!

Vinneren er kåret!

Skogen Barnehage på Askøy stakk av med seieren for årets flotteste byggverk i Plastbyen 2017. Med verket «Blekkspruten» fikk flest stemmer, og kan nå glede seg til en drømmedag på Akvariet.

Det var jevnt mellom alle de ni finalistene. Like bak vinneren kom klasse 2A på Kronengen skole med byggverket «Sjøuhyret. De kan glede seg til en valgfri guiding på Akariet. "Plastfamilien" laget av barna i Øvre Berge Velforening, stakk av med en solid tredjeplass og får en  overraskelse fra gavebutikken på Akvariet.
 

Vinnerne
Det var stor stemning i Skogen Barnehage når stemmeresultatet var klart, og pedagogisk leder Joanna Jozefowska forteller at Haukene er opptatt av naturen og dyrevelferd. Førskolebarna har de siste månedene jobbet med tema Havets hemmeligheter. Haukene er en frilufsgruppe som tilbringer dagene ute i skogen og ved sjøen og derfor veldig opptatt av naturen og dyrevelferd. I barnehagen sorterer de bosset og på turene har de alltid med en pose, slik barn og voksne kan plukke det som ikke hører til naturen.
Haukene er Miljødetektiver som står på og de skal redde verden nå!
 

En by som må sees.

Utstillingen Plastbyen 2017 har vært en stor suksess; over 70 bygg ble levert inn før åpningen og folk har møtt opp i hopetall for å se alle de kreative byggene og stemt på sine favoritter i konkurransen. Har du ennå ikke fått sett utstillingen så ikke fortvil, den vil bli værende frem til 26. november. 


Man kan trygt si at Plastbyen 2017 har klart målet sitt; å skape oppmerksomhet rundt det enorme miljøproblemet med plastavfall i havet. 

 

Men det stopper ikke her - dette er et alvorlig tema vi stadig må ha fokus på,  og med det vil vi si at Plastbyen 2018 blir en realitet!

1.PLASS: (Vinner av en drømmedag på Akvariet) BLEKKSPRUTEN FRA SKOGEN BARNEHAGE PÅ ASKØY

2.PLASS: (Vinner av en valgfri guiding på Akvariet) SJØUHYRET FRA KRONGENGEN SKOLE, klasse 2A

3.PLASS: (Vinner av en overraskelse fra Akvariet-butikken) PLASTFAMILIEN FRA BARNA I ØVRE BERGE VELFORENING 

Flere artikler

Akvariet har åpent i julen!

Akvariet har åpent i julen!

Vi holder åpent alle dager utenom julaften, 1. juledag og nyttårsaften. Trenger dere å bevege dere litt etter all julematen, er dyrene på Akvariet alltid glad for besøk!

Les mer

Nattevandring på Akvariet

Nattevandring på Akvariet

Vi gjentar suksessen og inviterer til ny nattevandring på Akvariet fredag 23. februar. Hva gjør dyrene på Akvariet på om kvelden?

Les mer

En drøm er født og et frø er sådd

En drøm er født og et frø er sådd

Når Akvariet i Bergen åpnet i 1960, var det Nord-Europas største og mest moderne akvarium. Gjennom nesten 60 år har Akvariet vært en av Bergens viktigste attraksjoner. Nå lanserer vi et frø - nemlig et helt nytt Akvarium i Bergen.

Les mer