Velkommen til Plastbyen 2017

For å skape oppmerksomhet rundt det enorme miljøproblemet med plastavfall i havet, har vi invitert alle som ville være med til å lage et byggverk av plastavfall. Barnehager, skoleklasser og familer har brukt mange timer på å rydde i strendene rundt Bergen – og bygget de mest fantastiske byggverk. Til sammen blir dette en hel by! Og nå kan du se den på Akvariet. Utstillingen (og byen) ble åpnet 29. september.
 

Snart er det mer plast i havet enn fisk

Hvert år havner 8 millioner tonn plastavfall i verdenshavene. Det er det samme som vekten av fem millioner biler! I vinter måtte en sjelden gåsenebbhval avlives på Sotra etter å ha fått i seg mer enn 30 store plastposer og annet plastavfall. I Stillehavet finner vi ugjennomtrengelige flak av mikroskopiske plastbiter som er svært skadelige for dyre- og plantelivet. De største av disse flakene er på størrelse med Texas.

Dette klarer vi ikke gjøre noe med alene. Men sammen med deg og byggverket ditt, skal vi i alle fall "rope" så høyt vi kan!

 

Jury som har nominert de 9 flotteste byggverkene i Plastbyen 2017:
Ordfører Marte Mjøs Persen, Miljøsjef i Bergen Kommune Håvard Bjordal, Rådsformann for Akvariet Inger-Lise Skarstein, Dr.scient. Havforskningsinstituttet Lene Buhl-Mortensen og Salgssjef Ragn-Sells AS Kenneth Hille
Kanskje du vil se Plastbyen 2017 og finalebyggverkene? Du finner den i teltet på takterrassen. Det er imponerende mange flotte byggverk.
Takk for støtte fra våre samarbeidspartnere:
Renere havn Bergen (Bergen kommune), EGD Capital AS og Ragn Sells.
Folket har talt, dette er vinnerene av de flotteste byggverkene i Plastbyen 2017!

Det har vært stort engasjement og stemmingen på finalistene har vært veldig jevn, nå skal vi få resultatet…

 

Vinnerene er:

1.PLASS: (Vinner av en drømmedag på Akvariet)
BLEKKSPRUTEN FRA SKOGEN BARNEHAGE PÅ ASKØY
 
2.PLASS: (Vinner av en valgfri guiding på Akvariet)
SJØUHYRET FRA KRONGENGEN SKOLE, klasse 2A

3.PLASS: (Vinner av en overraskelse fra Akvariet-butikken)
PLASTFAMILIEN FRA BARNA I ØVRE BERGE VELFORENING