Vi gjentar suksessen!

Bli med å bygge Plastbyen 2019

Bygg opp kunnskapen!
Bli med å skape oppmerksomhet og kunnskap om
et stort miljøproblem. 

Hvert år havner 8 millioner tonn plastavfall i verdenshavene. Det er det samme som vekten av fem millioner biler! I Stillehavet finner vi mengder mikroskopiske plastbiter
i store flak som er svært skadelige for dyre- og plantelivet. De største av disse flakene er på størrelse med Texas! 
 

Verden trengte en hval full av plast for å våkne

Plastproblemet er alvorlig, og det krever mye av mange for å snu den negative trenden. Heldigvis er ting i ferd med å skje; det blir stadig viet mer oppmerksomhet rundt plastproblematikken og den marine forsøplingen. Antall nordmenn som ser på plast som et miljøproblem har eksplodert på få år. Hvalen som ble funnet med 30 plastposer i magen har gjort mer for miljøholdningene enn noen annen kampanje.

 

Plastbyen

Vi på Akvariet ønsker å lære barn og voksne om miljøproblemet. Dette klarer vi ikke gjøre
noe med alene, men alle kan gjøre litt. Ta med venner, familie, barna eller hvem du vil og leverer ett eller flere bidrag til PLASTBYEN, så skal vi i alle fall “rope” så høyt vi kan!
 

Premien blir en drømmedag “behind-the-scenes”
samme med dyrepassere på Akvariet for hele klassen, barnehageavdelingen, vennene eller
familien som har vært med.
Lykke til!

Slik gjør du:

Ta med venner, familie, klassen, barnehagen eller hvem du vil og rydd plastavfall i ditt nærområde, på stranden eller skogen. Det er selvfølgelig lov å bruke all plast dere finner. Husk å skylle plasten godt før dere bygger. 

Lag ett eller flere morsomme og fantasifulle byggverk eller dyr som lever i sjøen, av det dere finner. Limpistol, saks/kniv og maling er lov.  

Hvert kunstverk bør ikke overstige en A-5 side mht flate. Lever enkeltstående verk (ikke limt fast på en plate). 

Lever bidrag til Akvariet i Bergen i perioden 9. - 15. september.

Velkommen til åpning av
Plastbyen 2019 torsdag 26. september kl 11.15

Mer info kommer!

 

Lurer du på noe? Kontakt oss på post@akvariet.no eller telefon 55 55 71 71.

Håper å se DITT byggverk i Plastbyen 2019!

15 tonn plast ender opp i havet hvert eneste minutt, døgnet rundt. 
Om vi ikke gjør noe nå kan vi ende opp med å ha mer plast enn fisk i havet i år 2050. 

Historien bak

Vi på Akvariet ønsket å sette søkelyset på plastproblemet, og hadde et ønske om å opplyse og øke bevisstheten rundt problemet, på en underholdende og engasjerende måte. Resultatet så dagens lys fredag 29. September 2017, da dørene til Plastbyen 2017 åpnet for aller første gang. Dette var en helt ny utstilling, som inneholdt verdenes første, største og flotteste by - bygget i sin helhet av plastavfall fra havet! 

 

Med verket «Blekkspruten» stakk Skogen Barnehage på Askøy av med seieren for flotteste byggverk i Plastbyen 2017, og vant en drømmedag på Akvariet.  

Plastbyen 2017 var en stor suksess; over 70 bygg ble levert inn, tusenvis stemte på sine favorittbygg, og folk møtte opp i hopetall for å se alle de kreative byggene med egne øyne. Best av alt – vi klarte kombinasjonen læring og underholdning, samt fikk satt fokus på dette viktige miljøproblemet.

 

Nordmenn sier ja takk til 930 millioner poser hvert år.