Ting å gjøre i Bergen

Er du på jakt etter spennende ting å gjøre i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. På Akvariet oppleverer du Ekte dyr. Ekte opplevelser.

$section['image-alt-' . ($i + 1)]

Ha en fiskene fin dag på Akvariet

$section['image-alt-' . ($i + 1)]

Møte de kule bøylepingvinene

$section['image-alt-' . ($i + 1)]

LæreLyst om livet i havet

Det er alltid ting å gjøre på Akvariet i Bergen

På Akvariet skjer det ting hele tiden, Det er treninger og mating, man steller de små og store dyrene og, hvem vet, plutselig blir et nytt dyr født. Spenningen nå fremover er om det skjer ting i pingvindammen. Vi har tro på at det kommer en pingvinkylling eller to i år også.

Visste du at på Akvariet bor det to pingviner som blir 34 år i 2021? I naturen blir vanligvis ikke bøylepingviner eldre enn 15 – 20 år, så at Herr Hvit og Fru Svart blir hele 33 år og fortsetter å reprodusere seg er ganske fantastisk. Alder er tydeligvis ingen hindring når det kommer til bøylepingviner.

 

Kjøp billett

 

Det største og det minste dyret på Akvariet

En av de største dyrene på Akvariet er Fillip, vår filippinske krokodille, som bor sammen med Filippa i Betongjungelen. Akvariet er med i bevaringsprogrammet for filippinske krokodiller via Mabuwaya Foundation. Mabuwaya Foundation jobber for å bevare de utrydningstruede krokodillene, både i deres naturlige habitat på Filippinene og i samarbeid med en rekke dyreparker i Europa.

Blant de minste dyrene våre utenom innsektene er blant annet klovnefiskene i Labyrinten. Klovnefisker er en undergruppe av jomfrufiskene. Disse små fiskene lever i symbiose med sjøanemoner. «Hovedpersonen» i animasjonsfilmen Oppdrag Nemo er en klovnefisk.

Filippinsk krokodille

 

 

Bruk appen vår for å holde deg oppdatert på ting å gjøre

Last ned Akvariet-appen, så har du full kontroll på ting å gjøre på Akvariet i Bergen til enhver tid. Du kan også kjøpe billett i appen og løse noen av quizene vi har der. I appen finner du også kart over ute- og inneområdet her på Akvariet, og de siste nyhetene fra Akvariet.


Flere artikler