Opplev vår nye tropiske avdeling: BETONGJUNGELEN

Menneskenes og dyrenes verden er tett sammenvevd. Der det før var enorme urørte arealer av skog, marker, sumper og jungel, kryper nå menneskenes verden tettere inn på dyrene. Hver dag ryddes jungel og skog tilsvarende 87.000 fotballbaner! Betongen tar over.

 

I Betongjungelen har vi gjort det motsatt: Der det før var en kjeller av betong, er det nå en frodig jungel av dyr, aktiviteter og kunnskap. Vi ønsker å gi tropiske dyr et trygt sted – der vi kan møte dem på deres premisser, der de kan ha et trygt habitat og samtidig kan vi vise fram de viktigste truslene i verden mot tusenvis av arter i verden. Akvariet deltar også i program for å bevare sjeldne og truede arter. Blant annet har vi forpliktet oss til å være med å ta vare på de filippinske krokodillene gjennom Mubawaya Foundation. Ved å kjøpe billett på Akvariet er du direkte med å redde artsmangfoldet!

 

Hvem møter du her?

60 % av verdens arter lever i jungelen og du finner VELDIG mye forskjellig blant tropiske dyr – fra ørsmå innsekter til enorme reptiler. I Betongjungelen har vi samlet alle!

... Neida. Det har vi nok ikke, men vi har en skikkelig kul samling av edderkopper, innsekter, slanger, øgler og krokodiller du kan bli kjent med. Og Remi selvfølgelig. Han og de andre dyrepasserne viser deg gjerne hvordan krokodiller kan ligge helt urørlig i timevis – for så å reagere lynraskt hvis de får ferten av mat. Og kanskje du får svar på noen av spørsmålene du har:

Se inn i øynene til en slange!

Har du samme øyefarge som den?

Spiser edderkopper hamburgere?

Hvilket dyr slikker seg på øyet i stedet for å blunke?

Hvem slipper sin egen hale for å komme unna rovdyr?

Hvor mange tenner har en krokodille egentlig? 

Finnes det flodhest på Finse?

Vær med å redde den filippinske krokodillen sammen med Mabuwaya Foundation

Flere krokodillearter sin eksistens er truet. Blant disse er den filippinske krokodillen, som trues av at menneskene tar over habitatet deres med bygging, transport og forurensing. Akvariet i Bergen er med i bevaringsprosjektet for de filippinske krokodillene ledet av Mabuwaya Foundation på Filippinene.

Hils på Ivan!

Ivan er en Dvergkaiman. Det er den minste krokodillearten, men ikke la deg lure. Ivan er en tøffing. Han har beinplanter på ryggen og magen (noe som gjør at skinnet ikke er så attraktivt og minsker jakten, så det beskytter på flere måter).

I Betongjungelen er det alltid en overraskelse som lurer. Hils på dyrene og la dem fortelle hva de gjør for å overleve.