Rotunden

Rotunden

En stemningsfull opplevelse av norsk marin fauna, eller et unikt sted for ditt neste arrangement. 

Da Rotunden stod klar i 1960, var tanken at det skulle oppleves som en dykkerklokke der man kunne se ulike habitater fra norskekysten. 

Godt kamuflert i Tareskogen ligger breiflabben og fisker etter lunsj. Er du ekstra heldig kommer kanskje blekkspruten OttoPus bort til ruten for å hilse på.         

Visste du at blekkspruter hadde blått blod?

I Åpent hav svømmer sild og makrell spektakulært og synkront i stim. Det er ikke for ingenting silden omtales som havets sølv!

Sandbunn ligger flatfiskene godt skjult under sanden. Her finner du også et flott utvalg av havets delikatesser som piggvar, kveite og rødspette.

I vår Dype fjorder ligger de store havålene godt gjemt inni steinrøysen, sammen med steinbite.

Sundet byr på all sin nydelige fargeprakt med anemoner, solstjerner, kråkeboller og fargerike leppefisker som blåstål og rødnebb.

Ved Kysten finner man de store og velkjente torskefiskene som ligger våre hjerter nær.


Selskap i Rotunden

Som du skjønner er Rotunden innholdsrik og spennende, men visste du at vi kan gjøre Rotunden om til et av byens fineste selskapslokalet? Da dekker vi til fest med runde bord med hvite duker og blomster. Våre sjømatkokker fra Biologen Akvariet disker opp med de flotteste retter fra havet (nei, vi bruker ikke fisken fra våre akvarium). Ved lukkede arrangementer har Biologen Akvariet alle rettigheter.

Skal du arrangere et jubileum, kundearrangement, en stor familiebegivnenhet eller andre eventer? Vi sender gjerne et tilbud eller svarer på dine spørsmål! Ta kontakt på post@akvariet.no .

Flere artikler

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

Viktig akuttiltak for landets akvarier i Revidert nasjonalbudsjett 2020!

I forbindelse med fremleggelse av Revidert Nasjonalbudsjett 2020 foreslår Regjeringen at også akvarier kan søke om kompensasjon for bortfall av inntekter. 

Les mer

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Akvariet har drevet med eggdonasjon i flere år

Torsdag 7. mai godkjente regjeringen at det blir tillatt med eggdonasjon i Norge. På Akvariet har vi drevet med eggdonasjon i flere år.

Les mer

Ting å gjøre i Bergen

Ting å gjøre i Bergen

Er du på jakt etter spennende ting å gjøre i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Les mer