Rotunden

Rotunden

En stemningsfull opplevelse av norsk marin fauna, eller et unikt sted for ditt neste arrangement. 

Da Rotunden stod klar i 1960, var tanken at det skulle oppleves som en dykkerklokke der man kunne se ulike habitater fra norskekysten. 

Godt kamuflert i Tareskogen ligger breiflabben og fisker etter lunsj. Er du ekstra heldig kommer kanskje blekkspruten OttoPus bort til ruten for å hilse på.         

Visste du at blekkspruter hadde blått blod?

I Åpent hav svømmer sild og makrell spektakulært og synkront i stim. Det er ikke for ingenting silden omtales som havets sølv!

Sandbunn ligger flatfiskene godt skjult under sanden. Her finner du også et flott utvalg av havets delikatesser som piggvar, kveite og rødspette.

I vår Dype fjorder ligger de store havålene godt gjemt inni steinrøysen, sammen med steinbite.

Sundet byr på all sin nydelige fargeprakt med anemoner, solstjerner, kråkeboller og fargerike leppefisker som blåstål og rødnebb.

Ved Kysten finner man de store og velkjente torskefiskene som ligger våre hjerter nær.


Selskap i Rotunden

Som du skjønner er Rotunden innholdsrik og spennende, men visste du at vi kan gjøre Rotunden om til et av byens fineste selskapslokalet? Da dekker vi til fest med runde bord med hvite duker og blomster. Våre sjømatkokker fra Biologen Akvariet disker opp med de flotteste retter fra havet (nei, vi bruker ikke fisken fra våre akvarium). Ved lukkede arrangementer har Biologen Akvariet alle rettigheter.

Skal du arrangere et jubileum, kundearrangement, en stor familiebegivnenhet eller andre eventer? Vi sender gjerne et tilbud eller svarer på dine spørsmål! Ta kontakt på post@akvariet.no .

Flere artikler

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Vår høyeste prioritet er trygghet for våre dyr, ansatte og gjester. Vi har gjort alt for at våre besøkende skal føle seg trygge når de besøker Akvariet. Gode smitteverntiltak vil være på plass så lenge det er påkrevet. Vi har alle et felles ansvar!

 

Les mer

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Finn på noe vannvittig moro med barna i sommerferien! Sommeren er årets travleset og triveligste periode på Akvariet i Bergen. Ta turen til Nordnes for å bli bedre kjent Erna, Iggy, Bella, Amy eller noen av de andre 400 spennende dyrene som bor her.

Les mer

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Nå er det slutt på tenårne for Calforniasjøløven Kim. Hun blir 20 år tirsdag 23. juni. Det skal vi selvfølgelig feire – og du er invitert! Californiasjølve er en art av øreselfamilien som bor i- og rundt den vestlige delen av Nord-Amerika. Her påAkvariet i Bergen har vi per i dag tre Californiasjøløver; Kim, Amy og Fiona.

Les mer