Rotunden

Rotunden

En stemningsfull opplevelse av norsk marin fauna, eller et unikt sted for ditt neste arrangement. 

Da Rotunden stod klar i 1960, var tanken at det skulle oppleves som en dykkerklokke der man kunne se ulike habitater fra norskekysten. 

Godt kamuflert i Tareskogen ligger breiflabben og fisker etter lunsj. Er du ekstra heldig kommer kanskje blekkspruten OttoPus bort til ruten for å hilse på.         

Visste du at blekkspruter hadde blått blod?

I Åpent hav svømmer sild og makrell spektakulært og synkront i stim. Det er ikke for ingenting silden omtales som havets sølv!

Sandbunn ligger flatfiskene godt skjult under sanden. Her finner du også et flott utvalg av havets delikatesser som piggvar, kveite og rødspette.

I vår Dype fjorder ligger de store havålene godt gjemt inni steinrøysen, sammen med steinbite.

Sundet byr på all sin nydelige fargeprakt med anemoner, solstjerner, kråkeboller og fargerike leppefisker som blåstål og rødnebb.

Ved Kysten finner man de store og velkjente torskefiskene som ligger våre hjerter nær.


Selskap i Rotunden

Som du skjønner er Rotunden innholdsrik og spennende, men visste du at vi kan gjøre Rotunden om til et av byens fineste selskapslokalet? Da dekker vi til fest med runde bord med hvite duker og blomster. Våre sjømatkokker fra Biologen Akvariet disker opp med de flotteste retter fra havet (nei, vi bruker ikke fisken fra våre akvarium). Ved lukkede arrangementer har Biologen Akvariet alle rettigheter.

Skal du arrangere et jubileum, kundearrangement, en stor familiebegivnenhet eller andre eventer? Vi sender gjerne et tilbud eller svarer på dine spørsmål! Ta kontakt på post@akvariet.no .

Flere artikler

Pingvinene på rød løper til ny boltreplass

Pingvinene på rød løper til ny boltreplass

Pingvinene på Akvariet i Bergen har nå fått mye større og finere boltreplass. Når pingvinene flyttet inn i den oppgraderte pingvindammen gjorde de 26 pingvinene entré på rød løper. Bøylepingvinene er blant de mest populære dyrene på Akvariet i Bergen. De er de første dyrene publikum møter når de kommer på besøk, og nå blir førsteinntrykket enda bedre.

Les mer

Ny utstilling! Tareskogen - Den blå skogen under vannet

Ny utstilling! Tareskogen - Den blå skogen under vannet

Synes du tang og tare er litt ekkelt? Da håper vi at den nye utstillingen som åpnet fredag 14. februar på Akvariet skal få deg på andre tanker. Tang og tare er nemlig en kjemperessurs og viktig både for livet i havet og på land.

Les mer

Fem gode grunner til at din neste date skal være på Akvariet

Fem gode grunner til at din neste date skal være på Akvariet

Det har skjedd igjen. Begge har sveipet til høyre, og begge har sagt ja. Det blir date. Nå gjenstår det vesentlige spørsmålet. Hvor skal dere? Og hva skal dere gjøre?

Les mer