Hva skjer i Bergen?

Hva skjer i Bergen?

Lurer du på hva som skjer i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Lurer på hva du skal finne på med barna i Bergen i helgen?

Det skjer alltid noe på Akvariet i Bergen. Det som er bra på Akvariet er at man kan være både ute og inne. Vi har en stor og flott lekeplass på taket som kan engasjere små og store barn, imens de voksne kan sitte og nyte utsikten mot byfjorden om de ønsker. Alle trenger en liten fem-minutter innimellom!

Vi har god plass, og gode muligheter til å holde avstand fra andre besøkende. Vi oppfordrer alle familier, grupper og andre til å ta hensyn til hverandre når de besøker oss. Noen liker litt mer avstand enn andre.

 

Det største og det minste dyret på Akvariet

Det største dyret på Akvariet nå er Fillip vår filippinske krokodille som bor sammen med Filippa i krokodillekjelleren. Akvariet er med i bevaringsprogrammet for filippinske krokodiller via Mabuwaya Foundation. Mabuwaya Foundation jobber for å bevare de utrydningstruede krokodillene, både i deres naturlige habitat på Filippinene og i samarbeid med en rekke dyreparker i Europa. Blant de minste dyrene våre utenom innsektene er blant annet klovnefiskene i Labyrinten. Klovnefisker er en undergruppe av jomfrufiskene. Disse små fiskene lever i symbiose med sjøanemoner. «Hovedpersonen» i animasjonsfilmen Oppdrag Nemo er en klovnefisk.

 

Kjøp billett

Filippinsk krokodille

 

Det skjer alltid noe på Akvariet i Bergen

Når du er på besøk på Akvariet sammen med familien eller venner, kan du være med å se på ulike fôringer og presentasjoner av dyrene som bor her. Hver hele time fra kl. 11 har vi noe på programmet på vårt uteområde. Her kan du lære med om bøylepingvinene, våre tre skjønne californiasjølver Kim, Amy og Fiona eller de herlige meget levende europeiske oterne Gizzmo og Bella. 

Tropisk og våre flotte akvarier i Rotunden og Labyrinten besøker du på egenhånd. Grip fatt i en dyrepasser om du lurer på noe om dyrene fra tropisk regnskog til havets bunn.

Vi holder kinosalen stengt inntil videre, som et smittevernstiltak.

 

Etter et besøk på Akvariet vet du garantert noe du ikke visste fra før!

 

Lurer du på hva annet som skjer i Bergen? Sjekk ut Bergen Guiden!

 

Kjøp billett

Europeisk oter på Akvariet i Bergen

Europeisk oter

Kalifornia-sjøløve på Akvariet i Bergen

Kalifornia sjøløve

Bøylepingvin på Akvariet i Bergen

Bøylepingvin

Bruk appen vår til å holde deg oppdatert

Last ned Akvariet-appen, så har du full kontroll på hva som skjer på Akvariet i Bergen til enhver tid. Du kan også kjøpe billett i appen og løse noen av quizene vi har der. Vi deler ikke ut brosjyrer/kart ved ankomst inntil videre. I appen finner du også kart over ute- og inneområdet her på Akvariet, og de siste nyhetene fra Akvariet.

 

Kjøp billett

 

Lag din egen fisk digitalt

Ved hjelp av mobilen din og “Lag din fisk”-appen, kan du nå lage din egen fisk og få den til å svømme rundt i det “virtuelle” akvariet.

 

Uteområdet på Akvariet i Bergen

 

Uten mat og drikke duger helten ikke

Biologen Akvariet serverer “grab and go”-mat fra mattorget i Vestibylen på Akvariet. Har får man det viktigste som is og brus, men også salat, lefser, pølse og brød mm. utfra det som er på menyen den dagen. Alt er laget klart til å ta med i farten, og noen småretter lages imens du venter. Maten kan nytes i spiseriet eller ute om været tillater det.

 

Restauranten Biologen Akvariet på Akvariet i Bergen

Flere artikler

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Smittevernstiltak på Akvariet i Bergen

Vår høyeste prioritet er trygghet for våre dyr, ansatte og gjester. Vi har gjort alt for at våre besøkende skal føle seg trygge når de besøker Akvariet. Gode smitteverntiltak vil være på plass så lenge det er påkrevet. Vi har alle et felles ansvar!

 

Les mer

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Finn på noe vannvittig moro med barna i sommerferien! Sommeren er årets travleset og triveligste periode på Akvariet i Bergen. Ta turen til Nordnes for å bli bedre kjent Erna, Iggy, Bella, Amy eller noen av de andre 400 spennende dyrene som bor her.

Les mer

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Sjøløven Kim blir 20 år - bli med på feiringen!

Nå er det slutt på tenårne for Calforniasjøløven Kim. Hun blir 20 år tirsdag 23. juni. Det skal vi selvfølgelig feire – og du er invitert! Californiasjølve er en art av øreselfamilien som bor i- og rundt den vestlige delen av Nord-Amerika. Her påAkvariet i Bergen har vi per i dag tre Californiasjøløver; Kim, Amy og Fiona.

Les mer