Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Sommerferie i Bergen og på Akvariet

Finn på noe vannvittig moro med barna i sommerferien! Sommeren er årets travleset og triveligste periode på Akvariet i Bergen. Ta turen til Nordnes for å bli bedre kjent Erna, Iggy, Bella, Amy eller noen av de andre 400 spennende dyrene som bor her.

Det skjer noe hver eneste time i sommer

Sommerdagene er spekket med et spennende program for en hver smak – det skjer noe hver time. Trenger dere en pust i bakken anbefaler vi å ta en tur til kinosalen og se en av filmene som går. I kinosalen er det fred, ro og akkurat passe varmt/kaldt. Se for eksempel Knølhvalens reise!

Planlegg besøket etter hva som interesserer deg – her er mulighetene er mange! Et hett tips er å sjekke kalenderen før du tar turen, så møter du ekstra forberedt. En annen anbefaling vi har er pingvinfôringen som er på programmet hver dag kl. 14.00, da får man møte årets pingvinkylling(er) som nå er blir “store”. Visste du at en pingvinkylling «flytter ut» fra foreldrene sine når de bare er 3-4 måneder?

 

Vi har dessverre begrenset plass på enkelte av våre presentasjoner, første mann til mølla. Både pingvin og sjøløve skjer flere ganger pr dag, og det å rusle rundt i Labyrinten, Tropisk eller Rotunden kan anbefales. Eller en deilig matbit hos Biologen Akvariet.


Smittevernstiltak – vi følger råd fra Folkehelseinstittutet

Det skal være trygt å besøke Akvariet i Bergen. Det fine på Akvariet er at det er mulighet til å både være ute og inne, og god mulighet til å holde avstand. Akvariet følger til enhver tid de gjeldene smittevernsrådene fra FHI. Vi ber alle vise hensyn, holde avstand og vaske hendene sine ofte. Er du syk, bli hjemme og velkommen på besøk en annen dag.


Åpningstider i sommer

  • Fra 1. juli – 31. august: kl 09.00 – 18.00 hver dag

Det kan være noen tider på dagen at vi må ha en pause i innslipp, siden vi i disse dager har noe redusert kapasitet innenfor portene. Ber om forståelse for dette, og vi har stor fokus på at alle skal få komme inn.

Vi kan dessverre ikke slippe de med årskort eller forhåndskjøpte billetetter foran køen, dette av logistikkmessige årsaker når det er mye folk. Har du ledsagerbevis, henvend deg i billettluken så hjelper de deg.

 

Planlegg besøket etter hva som interesserer deg – mulighetene er mange!

Lurer du på hva som skjer på Akvariet i sommer?

Sjekk Aktivitetskalenderen her


Ekte dyr. Ekte opplevelser. Hele sommeren.

Sjøløven Fiona som kom til Akvariet i desember 2019 begynner å vokse til, og blir stadig flinkere til å trene og holde fokus. Hun liker godt å få besøk, og er av den nysgjerrige typen. Vi anbefaler også en tur i Labyrinten for å sjekke ut haitunellen og ikke minst den nye utstillingen «Den blå skogen – regnskogen under vann». Går du helt i kjelleren, møter du de Filippinske krokodillene Fillip og Filippa. Iguanen Iggy treffer du på tropisk!

 

 

Når du besøker Akvariet er det lurt å bruke øynene godt, for det skjer noe både her og der innimellom det faste programmet. Dyrene trenes, mates og stelles. 


Trenger du forfriskninger i sommervarmen? Besøk Gavebutikken

I gavebutikken kan du kjøpe is og brus uten å kjøpe inngangsbillett. Den er åpen hver dag hele sommeren. I tillegg til forfriskninger er det mulig å kjøpe med deg et lite eller stort minne fra sommerferien i Bergen og på Akvariet i Bergen.

 

Tre muligheter på samme tur i sommer – Ta Beffen til Akvariet – kanskje verdens minste cruise!

I sommermånedene kan du kombinere turen til Akvariet med en båttur over Vågen og et forfriskene bad i Nordnes Sjøbad.

Fergene Beffen1 og Beffen2 gir deg i sommer muligheten til å ta båt til Akvariet. Den kan tas som en rundtur eller hop on/hop off.

Rabatt på Akvariet

  • Du får 20% rabatt på inngangen til Akvariet dersom du viser din fergebillett eller billett fra Nordnes sjøbad når du kjøper billett til Akvariet.
  • Du får og 20% rabatt på billetten til Nordnes Sjøbad om du viser billetten fra Akvariet når du kjøper billett til bading. Har du vært og badet på Nordnes Sjøbad, så får du 20% rabatt på inngangen til Akvariet ved å vise billetten derfra.

 

Lekeplass på taket – aktiviteter både ute og inne

På takterrassen vår har vi en stor og flott lekeplass. Her kan mor og far nyte utsikten utover fjorden og barna utfolde seg i alle apparatene på lekeplassen. Lekeplassen er en ypperlig arena for litt ekstra lek og moro for både store og små.

Sjøløven Amy
Lekeplassen på Akvariet i Bergen

Sulten? Stikk innom Spisestedet Biologen

Er det derimot deg selv som trenger en matbit, anbefales en tur på Spiseriet Biologen – der du kan få mat i farten eller et bedre måltid fra sommermenyen!

 

Vi gleder oss til å få deg på besøk. Denne sommeren ønsker vi at Akvariet kan by på litt mer enn forventet.

 

Flere artikler

Høstferie i Bergen og på Akvariet i Bergen

Høstferie i Bergen og på Akvariet i Bergen

Det nærmer seg høstferie og planer for ting å gjøre i ferien for små og store skal legges. En familie har gjerne ulike favorittdyr, da er det fint å besøke Akvariet for her finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk.

Les mer

Bli med på strandrydding sammen med Akvariet!

Bli med på strandrydding sammen med Akvariet!

For fjerde året på rad bygger vi Plastbyen – en av Akvariet sine måter å formidle kunnskap om livet i havet på, og utfordringene det står ovenfor med tanke på plast i havet. Som en del av årets Plastbyen arrangerer Akvariet i Bergen strandryddedag sammen med BOF lørdag 5. september.
 

Les mer

Velkommen til Plastbyen 2020

Velkommen til Plastbyen 2020

Mer enn 300 store og små byggere har bidratt til Plastbyen siden 2017. Men vi vil ha ENDA flere! I år er det fjerde året Akvariet arrangerer og bygger Plastbyen – takket være dere der ute som bryr dere. Velkommen til åpning onsdag 23. september kl 11.15. Rune Gaasø (Clean Shores) står for åpningen.

Les mer