Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien!

Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien!

Det er på Akvariet det skjer i vinterferien! Her sørger 500 viltre dyr og nesten like viltre dyrepassere for action fra morgen til kveld. Du kan selvfølgelig gjerne besøke akvariet i vinterferien selv om du er voksen, tenåring eller hauggammel, men akkurat de ukene det er vinterferie i Norge har vi et spesielt godt tilbud til barnefamilier!

Bli med bak kulissene
Puss puss så får du en suss!

Dette skjer på Akvariet i vinterferien uke 9
(25. februar til 3. mars):

Tirsdag 26/2, onsdag 27/2 og torsdag 28/2

Disse dagene har vi ekstra ting og tang på programmet i tillegg til vårt faste fôringsprogram. Og det beste er at det er inkludert i inngangsbilletten!
Noe av det har begrenset antall plasser, så først til mølla gjelder. Billett får du i butikken/billettluken når du kommer så lenge vi har ledig.


Program

Kl 10.30 – 10.45   Håndtering av dyr på Troperommet, 20 personer.
Bli nærmere kjent med noen av dyrene som bor på tropisk, her kan det og bli en mulighet til å holde/ta på et av dyrene.
Oppmøte: kl 10.25 utenfor Troperommet v/kinosalen – husk billett.

Kl 11.30 – 12.00  Bli med bak kulissene (Røktergangen), 17 personer.
Er du nyskjerrig på hvordan det ser ut bak kulissene på Akvariet? Disse dagene kan du bli med dyrepasseren bak på røktergangen og se hva som foregår bak akvariene. Så bli med å se hvordan mating og stell gjøres!
Dessverre har ikke røktergangen universel utforming.
Oppmøte: kl 11.25 i Vestibylen – husk billett.

Kl 12.30 – 12.50  Rundtur på uteområdet. Bli bedre kjent med dyrene som bor i dammene.
Oppmøte:
kl 12.25 ved inngangstrappen til Akvariet (ute).

Kl 13.30 – 13.45  Stjernemøte i Troperommet, 20 personer.
Her blir du bedre kjent med Iggy og skilpaddene som bor her.
Oppmøte: kl 12.25 utenfor Troperommet v/kinosalen – husk billett.

Begrenset antall plasser, først til mølla gjelder. Billetten er inkludert i inngangsbilletten, du får den i billettluken når du kommer, så lenge vi har ledig.
 

I tillegg kommer vårt faste fôringsprogram!

Kjøp billett

Bli med på Pingvin-workshop lørdag 2. og søndag 3. mars
kl 11 – 16 begge dager!


Lag ditt egen pingvin-kunstverk

Miljøkunstnerne Kari Prestegaard og Astor Andersen er tilbake på Akvariet, denne gangen med en pingvin-workshop. Både lørdag og søndag denne helgen kan små og store lage sin egen pingvinkunst av plastbiter (søppel) som Kari og Astor har plukket opp gjennom årene. Workshopen er inkludert i inngangsbilletten.

Kunstnerduoen Prestegaard og Astor Andersen har snudd den vante tankegangen om søppel på hodet ved å lage kunst av det!
 

I workshopen får små og store et innblikk i hvordan vi kan bruke søppel til andre ting f.eks. lage kunst av det. Når kunstverket er ferdig tar vi bilde av det og sender det til deg eller du tar meg egen mobil, og "plastbitene" blir igjen og kan bli til en ny pingvin.


Kunstnerduoen Prestgaard/Andersen har turnert landet rundt over flere år med workshop hvor man enkelt lager kunst av plastsøppel fra havet. Sist de var på Akvariet var det med workshopen “verken fugl eller fisk”.
 

Kjøp billett
 

 

Det skjer alltid noe på Akvariet

Hver hele time, hver eneste dag skjer det noe som er verdt å få med seg på Akvariet. Pingvinpresentasjon kl. 11 og 17 hver dag anbefaler vi få med seg. Det skjer ALLTID noe i pingvindammen, i filmsnuttene fra NRK-Super kan du alt nå få et lite innblikk.  Vi har sjøløvepresentasjon hver dag kl. 12 og 15, du kan bli guidet i den tropiske avdelingen, få hjelp av karper til å bli kvitt smokken eller ta og føle på kråkeboller, sjøstjerner og krabber i kontaktakvariet. Når som helst kan du spørre dyrepasserne om det du lurer på!

Les mer

Akvariet i Bergen

Flere artikler

Oterne Gizmo og Bella ville ikke overlevd utenfor Akvariet. Hvordan går det med dem nå?

Oterne Gizmo og Bella ville ikke overlevd utenfor Akvariet. Hvordan går det med dem nå?

Tenk at det snart er to år siden de to forlatte oterne Gizmo og Bella kom til Akvariet i Bergen. Siden da har de funnet seg godt til å rette, både i dammen og i hverandres og publikums selskap. De er to herlige og stort sett greie otere, men kan også være ganske rampete.

Les mer

Slik bidrar Plastbyen til mindre plast i havet

Slik bidrar Plastbyen til mindre plast i havet

Det finnes mange måter å bekjempe plast i havet på. Dette enorme problemet for alt liv i sjøen og dermed hele kloden. Plastbyen kan være vårt og ditt lille bidrag. Her kan du lese hvorfor det er viktig at alle gjør litt.

Les mer

Erna som absolutt skulle bli mamma

Erna som absolutt skulle bli mamma

I fjor falt Erna (4 år) og den nyinnflyttede dansken Ninjago (2 år) pladask for hverandre. De ble stolte foreldre til pingvinkyllingen Sindre 30. juni 2019.

Les mer