Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien!

Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien!

Det er på Akvariet det skjer i vinterferien! Her sørger 500 viltre dyr og nesten like viltre dyrepassere for action fra morgen til kveld. Du kan selvfølgelig gjerne besøke akvariet i vinterferien selv om du er voksen, tenåring eller hauggammel, men akkurat de ukene det er vinterferie i Norge har vi et spesielt godt tilbud til barnefamilier. Under finner du noe av det som skjer fra fredag 15. februar til søndag 3. mars. (Østland-vinterferie 18. – 24. feb. og Vestlandet 22. feb. – 3. mars).

Bli med bak kulissene
Nattevandring på Akvariet

Dette skjer på Akvariet i vinterferien:

Bak kulissen på Akvariet: Lørdag 16. og søndag 17. februar kl 13.30 – 14.00

Er du nyskjerrig på hvordan det ser ut bak kulissene på Akvariet? Denne lørdagen og søndagen kan du bli med dyrepasseren bak på røktergangen og se hva som foregår bak akvariene. Så bli med å se hvordan mating og stell gjøres!

Begrenset antall plasser, først til mølla gjelder. Billetten er inkludert i inngangsbilletten, du får den i billettluken når du kommer, så lenge vi har ledig. Dessverre har ikke røktergangen universel utforming.
 

Nattevandring: Fredag 22. februar kl. 18-21

Denne fredagen er det Nattevandring på Akvariet. Hvordan oppfører dyrene seg i mørket? Sover de eller er de våkne? Bli med på dissekering av fisk, test ut sansene i sanseakvariene, fôringslære: Hva spiser dyrene på Akvariet? BA er med også  i år, og du får laget din egen BA-forside og være med på morsomme konkurranser og mye mer. Les mer

NYHET!
Bli med Akvariet, Fløyen og VilVite på VinterferieCamp!: Mandag 25. til onsdag 27. februar. I vinterferien kan du oppleve spennende aktiviteter og fartsfylte dager med VinterferieCamp på Akvariet, Fløyen og VilVite . Vi har satt sammen tre dager med et mylder av aktiviteter for deg som ønsker et bredt spekter av opplevelser. Kurset varer i 3 dager fra mandag – onsdag.

Opplev friluftsaktiviteter på Fløyen, marine opplevelser på Akvariet og løs spennende forskeroppdrag på VilVite. I løpet av tre dager i vinterferien får barna en dag på hvert sted. Det blir mye gøy å gjøre og oppleve i tillegg til at barna blir kjent med nye venner.

Alder: 10 år – 12 år
Når: Mandag 25 februar til og med onsdag 27 februar.
Tid: Hver dag fra kl. 8.30 til ca kl. 15.00. Oppmøte på Festplassen. (Vi har god merking hvor vi står).

Pris: 1 995,- per barn inkl. serviceavgift.
Frist: Påmelding skjer fortløpende. Siste påmeldingsfrist er 14 februar.
 

Meld deg på her!
 


Pingvin-workshop: Lørdag 2. og søndag 3. mars kl 11 – 16

 

Miljøkunstnerne Kari Prestegaard og Astor Andersen er tilbake på Akvariet, denne gangen med en pingvin-workshop. Både lørdag og søndag denne helgen kan små og store lage sin egen pingvinkunst av plastbiter (søppel) som Kari og Astor har plukket opp gjennom årene. Workshopen er inkludert i inngangsbilletten.

Kunstnerduoen Prestegaard og Astor Andersen har snudd den vante tankegangen om søppel på hodet ved å lage kunst av det! I workshopen får små og store et innblikk i hvordan vi kan bruke søppel til andre ting f.eks. lage kunst av det. Når kunstverket er ferdig tar vi bilde av det og sender det til deg eller du tar meg egen mobil, og "plastbitene" blir igjen og kan bli til en ny pingvin.

Kunstnerduoen Prestgaard/Andersen har turnert landet rundt over flere år med workshop hvor man enkelt lager kunst av plastsøppel fra havet. Sist de var på Akvariet var det med workshopen “verken fugl eller fisk”.
 

Kjøp billett
 

 

Det skjer alltid noe på Akvariet

Hver hele time, hver eneste dag skjer det noe som er verdt å få med seg på Akvariet. Pingvinpresentasjon kl. 11 og 17 hver dag anbefaler vi få med seg. Det skjer ALLTID noe i pingvindammen, i filmsnuttene fra NRK-Super kan du alt nå få et lite innblikk.  Vi har sjøløvepresentasjon hver dag kl. 12 og 15, du kan bli guidet i den tropiske avdelingen, få hjelp av karper til å bli kvitt smokken eller ta og føle på kråkeboller, sjøstjerner og krabber i kontaktakvariet. Når som helst kan du spørre dyrepasserne om det du lurer på!

Les mer

Akvariet i Bergen
Fløyen
VilVite

Flere artikler

Mye lek og moro i oterdammen

Mye lek og moro i oterdammen

Rakkerungene lekte med stein og så gikk det gale!

Les mer

Bli med Akvariet, Fløyen og VilVite på VinterferieCamp!

Bli med Akvariet, Fløyen og VilVite på VinterferieCamp!

I vinterferien kan du som er mellom 10 – 12 år bli med på “VinterferieCamp” på Akvariet, Fløyen og VilVite. Det blir spennende aktiviteter og fartsfylte dager! “VinterferieCamp” varer i 3 dager (du sover hjemme) fra mandag 25. februar til onsdag 27. februar.

Les mer

Vi har lekeplass på taket!

Vi har lekeplass på taket!

Bergens kuleste taklekeplass ligger på Akvariet med utsikt til innseilingen til Bergen. Den nye attraksjonen på Akvariet åpnet sommeren 2018.

Les mer