Ting å gjøre i Bergen

Ting å gjøre i Bergen

Er du på jakt etter spennende ting å gjøre i Bergen? På Akvariet i Bergen finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Jente holder krabbe på Akvariet i Bergen

Ha en krabbende fin dag på Akvariet

Bøylepingvin biter i kamera

Møte de kule bøylepingvinene

Jente ser på fisk i akvariet på Akvariet i Bergen

LæreLyst om livet i havet

Det er alltid ting å gjøre på Akvariet i Bergen

Hver time kan du være med å se på fôringen av blant annet oter, pingviner og sjøløver. I tillegg er det lurt å ha øyner og ører åpne når man er på besøk, for plutselig får du med deg noe som ikke er på programmet også.

På Akvariet skjer det ting hele tiden, Det er treninger ogmating, man steller de små og store dyrene og, hvem vet, plutselig blir et nytt dyr født. Spenningen nå fremover er om det skjer ting i pingvindammen – vi har hele 10 pingvinegg pingvinene ligger og ruger på. Vi har tro på at det kommer en pingvinkylling eller to i år også.

Visste du at på Akvariet bor det to pingviner som blir 33 år i 2020? I naturen blir vanligvis ikke bøylepingviner eldre enn 15 – 20 år, så at Herr Hvit og Fru Svart blir hele 33 år og fortsetter å reprodusere seg er ganske fantastisk. Alder er tydeligvis ingen hindring når det kommer til bøylepingviner.

 

Kjøp billett

 

Det største og det minste dyret på Akvariet

Det største dyret på Akvariet nå er Fillip, vår filippinske krokodille, som bor sammen med Filippa i krokodillekjelleren. Akvariet er med i bevaringsprogrammet for filippinske krokodiller via Mabuwaya Foundation. Mabuwaya Foundation jobber for å bevare de utrydningstruede krokodillene, både i deres naturlige habitat på Filippinene og i samarbeid med en rekke dyreparker i Europa.

Blant de minste dyrene våre utenom innsektene er blant annet klovnefiskene i Labyrinten. Klovnefisker er en undergruppe av jomfrufiskene. Disse små fiskene lever i symbiose med sjøanemoner. «Hovedpersonen» i animasjonsfilmen Oppdrag Nemo er en klovnefisk.

Filippinsk krokodille

 

 

Bruk appen vår for å holde deg oppdatert på ting å gjøre

Last ned Akvariet-appen, så har du full kontroll på ting å gjøre på Akvariet i Bergen til enhver tid. Du kan også kjøpe billett i appen og løse noen av quizene vi har der. Vi deler ikke ut brosjyrer/kart ved ankomst inntil videre. I appen finner du også kart over ute- og inneområdet her på Akvariet, og de siste nyhetene fra Akvariet.

Flere artikler

Akvariet-butikken er åpen mandag til fredag!

Akvariet-butikken er åpen mandag til fredag!

Gavebutikken vår er ikke omfattet av de nye tiltakene og vi holder åpent mandag til fredag kl. 09 – 14. Det vil også bli mulighet for bestilling via e-post, så gjør vi klar for henting og evt. levering.

Les mer

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

«Havet som matfat - ikke søppeldynge»

Havet er i dag fullt av plast, noe som blant annet er i ferd med å ødelegge fiskebestanden og true det undersjøiske miljøet. Med riktig fokus kan imidlertid havet selv bli en viktig del av løsningen i årene som kommer.

Les mer

Halloweenhelg på Akvariet

Halloweenhelg på Akvariet

Bli med å feire Halloweenhelg på Akvariet! Livet og stemningen på Akvariet er ikke det samme som til vanlig når spindelvevet henger fra taket og akvariene er fylt med gresskar. Kle deg i ditt skumleste kostyme (eller ikke) og bli med.

Les mer