Trening av sjøpattedyr

Trening av sjøpattedyr

En aktiv hverdag er viktig for våre sjøpattedyr. Derfor er vi svært opptatt av trening og læring for våre store stjerner.

Vi trener sjøpattedyrene ved hjelp av positiv forsterkning. Det vil si at vi belønner ønsket atferd, mens uønsket atferd blir ignorert. Om en sel eller sjøløve ikke vil være med å trene en dag, gjør det ingenting. Dyrene får likevel alltid all maten de skal ha. Det er mange fordeler ved å trene dyrene, de blir  stimulert mentalt og fysisk, noe som er viktig når de lever under menneskelig omsorg. Samtidig kan treningen vise dyrenes atferder i presentasjonene, slik at våre gjester får innblikk i hvilke fantastiske dyr dette er. Dyrene gjennomgår også rutinemessige medisinske undersøkelser. Da bruker vi moderne treningsteknikker som hjelper oss å utføre undersøkelsene lettere, og uten stress for dyrene.

Flere artikler

Nattevandring på Akvariet

Nattevandring på Akvariet

Har du vært med å se på når man sløyer fisk om natten? Dette kan bli første gang!

Les mer

En drøm er født og et frø er sådd

En drøm er født og et frø er sådd

Akkurat dette "frøet" vokser opp til en Atlanterhavslaks – verdens flotteste laks (synes vi her i Bergen i alle fall). Den kan bli mer enn 1,5 meter lang og over 40 kg med ren muskelmasse! Nå lanserer vi et annet frø også - nemlig et helt nytt Akvarium i Bergen.

Les mer

Vinneren er kåret!

Vinneren er kåret!

Skogen Barnehage på Askøy stakk av med seieren for årets flotteste byggverk i Plastbyen 2017. Med verket «Blekkspruten» fikk flest stemmer, og kan nå glede seg til en drømmedag på Akvariet.

Les mer