Trening av sjøpattedyr

Trening av sjøpattedyr

En aktiv hverdag er viktig for våre sjøpattedyr. Derfor er vi svært opptatt av trening og læring for våre store stjerner.

Vi trener sjøpattedyrene ved hjelp av positiv forsterkning. Det vil si at vi belønner ønsket atferd, mens uønsket atferd blir ignorert. Om en sel eller sjøløve ikke vil være med å trene en dag, gjør det ingenting. Dyrene får likevel alltid all maten de skal ha. Det er mange fordeler ved å trene dyrene, de blir  stimulert mentalt og fysisk, noe som er viktig når de lever under menneskelig omsorg. Samtidig kan treningen vise dyrenes atferder i presentasjonene, slik at våre gjester får innblikk i hvilke fantastiske dyr dette er. Dyrene gjennomgår også rutinemessige medisinske undersøkelser. Da bruker vi moderne treningsteknikker som hjelper oss å utføre undersøkelsene lettere, og uten stress for dyrene.

Flere artikler

«Nye Akvariet» kommer ett skritt nærmere

«Nye Akvariet» kommer ett skritt nærmere

Utreder konkrete muligheter for å bygge et splitter nytt akvarium i verdensklasse Akvariet i Bergen styrker sin posisjon som Norges nasjonale akvarium. Nå vil Akvariet gjennomføre en mulighetsstudie for et nytt kunnskaps- og formidlingssenter om livet i havet, marin forskning og marine næringer.

Les mer

Prøv vår nye Akvariet app

Prøv vår nye Akvariet app

Vi har lansert en app som gir deg mulighet til lære og oppdage når du er på besøk.

Les mer

Hils på våre nye otere - i sitt flunkende nye hjem!

Hils på våre nye otere - i sitt flunkende nye hjem!

Torsdag 28. Juni klokken 11 åpner den nye oterdammen på Akvariet i Bergen. Begivenheten blir markert med et brak: Vi byr på oterkake fra "The Flying Cakery, underholdning og selveste Kjellemann fra P5 skal stå for den offisielle åpningen. Her er det bare å forberede seg på å bli skikkelig sjarmert. Otere er nemlig (hvis du ikke visste det) veldig, veldig søte.

Les mer