Trening av sjøpattedyr

Trening av sjøpattedyr

En aktiv hverdag er viktig for våre sjøpattedyr. Derfor er vi svært opptatt av trening og læring for våre store stjerner.

Vi trener sjøpattedyrene ved hjelp av positiv forsterkning. Det vil si at vi belønner ønsket atferd, mens uønsket atferd blir ignorert. Om en sel eller sjøløve ikke vil være med å trene en dag, gjør det ingenting. Dyrene får likevel alltid all maten de skal ha. Det er mange fordeler ved å trene dyrene, de blir  stimulert mentalt og fysisk, noe som er viktig når de lever under menneskelig omsorg. Samtidig kan treningen vise dyrenes atferder i presentasjonene, slik at våre gjester får innblikk i hvilke fantastiske dyr dette er. Dyrene gjennomgår også rutinemessige medisinske undersøkelser. Da bruker vi moderne treningsteknikker som hjelper oss å utføre undersøkelsene lettere, og uten stress for dyrene.

Flere artikler

Meny julebord på Akvariet

Meny julebord på Akvariet

Julemeny Biologen Akvariet 2017

Velkommen til hyggelig førjulstid på Akvariet i Bergen

Les mer

Bergens beste møtested ”under havoverflaten”

Bergens beste møtested ”under havoverflaten”

Enten du bare vil ta med kjæresten din ut og spise, eller vil gjøre noe spesielt for opp til 1000 gjester, er du garantert en opplevelse du (og ganen din) kommer til å huske…

Les mer

Krokodiller

Krokodiller

Akvariet har gjennom årene hatt 15 arter i krokodille-familien.

Les mer