Trening av sjøpattedyr

Trening av sjøpattedyr

En aktiv hverdag er viktig for våre sjøpattedyr. Derfor er vi svært opptatt av trening og læring for våre store stjerner.

Vi trener sjøpattedyrene ved hjelp av positiv forsterkning. Det vil si at vi belønner ønsket atferd, mens uønsket atferd blir ignorert. Om en sel eller sjøløve ikke vil være med å trene en dag, gjør det ingenting. Dyrene får likevel alltid all maten de skal ha. Det er mange fordeler ved å trene dyrene, de blir  stimulert mentalt og fysisk, noe som er viktig når de lever under menneskelig omsorg. Samtidig kan treningen vise dyrenes atferder i presentasjonene, slik at våre gjester får innblikk i hvilke fantastiske dyr dette er. Dyrene gjennomgår også rutinemessige medisinske undersøkelser. Da bruker vi moderne treningsteknikker som hjelper oss å utføre undersøkelsene lettere, og uten stress for dyrene.

Flere artikler

To nye skøyere til Akvariet

To nye skøyere til Akvariet

Tidlig vår flytter det to morsomme krabater inn i den store utedammen på Akvariet i Bergen. To forlatte oterunger har fått et nytt liv i Akvariets omsorg, og skal kose seg både på land og i vann - til glede for Akvariets mange besøkende.

Les mer

Bursdag på Akvariet: En helt vanlig torsdag på jobben...

Bursdag på Akvariet: En helt vanlig torsdag på jobben...

Å ha kontroll på et helt bursdagsselskap med unger i sukkerdelirium kan være en nokså krevende affære. Bursdagsvertene på Akvariet har heldigvis god hjelp fra noen venner som virkelig kan kunsten å holde på oppmerksomheten.

Les mer

Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien

Ting å finne på for barnefamilier i vinterferien

Det er på Akvariet det skjer i vinterferien! Her sørger 400 viltre dyr og nesten like viltre dyrepassere for action fra morgen til kveld. Du kan selvfølgelig gjerne besøke akvariet i vinterferien selv om du er voksen, tenåring eller hauggammel, men akkurat de ukene det er vinterferie i Norge har vi et spesielt godt tilbud til barnefamilier. Under finner du noe av det som skjer fra fredag 16. februar til søndag 4. mars.

Les mer