Aktiviteter i Bergen

Aktiviteter i Bergen

Vi er alle på jakt etter gode opplevelser og ferieminner for livet for både små og store. Det kan aktiviteter i Bergen og på Akvariet i Bergen være med å skape. Her finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

Akvariet i Bergen – perfekt aktivitet for hele familien

Aktiviteter i Bergen er mange og spesielt hos Akvariet i Bergen. På Akvariet får du en fin miks av opplevelser, nærhet til dyrene, spenning og læring. Visste du at blekkspruten har blått blod? Eller at en skilpadde kan puste gjennom rompa? På Akvariet kan små og store i familien lære mer om livet på land og i vann – vi kaller det LæreLyst.

Når du besøker Akvariet kan du være med på mange aktiviteter: fôringer av dyrene, se hvordan en dyrepasser trener sjøløver, eller hvordan de mater fiskene. Er du heldig er du kanskje på Akvariet den dagen krokodillene og reptilene får mat (de spiser nemlig ikke hver dag).

Det er viktig å bruke øynene og se godt etter nå du er på besøk, for det skjer smått og stor overalt. Terrarier ordnes, fisker mates, oterne trener og får mat, dyrepasserne diskuterer neste trening med sjøløvene eller stuller og steller på Akvariet for at det skal være så fint som mulig for våre besøkende.

På Akvariet finner du de rareste og flotteste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold.

 

Etter mye skjermtid for oss alle, er det mange av som har savnet ekte dyr og ekte opplevelser.

 

Kjøp billett

 

Bruk appen til å holde deg oppdatert om aktiviteter på Akvariet i Bergen

Last ned Akvariet-appen, så kan du ha full kontroll på det som er på programmet til enhver tid. Du kan også kjøpe billett i appen og løse noen av quizene vi har der. Vi deler ikke ut brosjyrer/kart ved ankomst inntil videre. I appen finner du også kart over ute- og inneområdet her på Akvariet, og de siste nyhetene fra Akvariet. En fin familieaktivitet sammen med barna er å løse quizene som er i appen. Her kan både barn og voksne lære litt mer.

 

Lekeplass og aktivitetsområde på Akvariet i Bergen


Lekeplass på taket med mange aktiviteter

Fysisk aktivitet er viktig, det er har vi alle lært. Kanskje trenger de voksne å nyte en kaffekopp fra Biologen Akvariet, mens barna fortsatt har en god del energi som skal ut? Da anbefaler vi en tur på lekeplassen på takterrassen vår. Har kan små (og store) seile ned rusjebanen, ta seg en “båttur” i sjørøverskuten, ri på en krokofille eller surfe på en delfin. Mens barna leker kan de voksne nyte en kaffe og likevel ha full kontroll på hvor barna er. En annen ting å gjøre når man er på lekeplassen er å se på den flotte utsikten utover byfjorden.

 

Billett kan kjøpes på nettsiden, i appen eller ved ankomst

Aktivitetene og alt som er på programmet på Akvariet er inkludert i inngangsbilletten og vi har ikke noe tidsbegrensning på hvor lenge du kan være på besøk den dagen du er her.

Gjennomsnittlig er gjestene her mellom to og tre timer, slik at de får med seg litt av dagens program i tillegg til å utforske Akvariet på egenhånd. Billett til Akvariet kan kjøpes på forhånd via vår web-shop, i appen, i butikken eller billettluken ved ankomst. Inntil videre tar vi ikke imot kontanter, så betaling må skje via bankkort eller Vipps.
 

Kjøp billett

Mor og sønn ser inn på et akvarium
Sjøløve på Akvariet i Bergen
Pingviner på Akvariet i Bergen

Flere artikler

Nye Akvariet skal bli verdensledende

Nye Akvariet skal bli verdensledende

Om få år flytter Akvariet i Bergen fra Nordnes til Dokken. Nye Akvariet blir noe helt annet enn det vi kjenner i dag.

Les mer

Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

Akvariet i Bergen og Atea inngår bærekraftig samarbeid

IT-selskapet Atea blir leverandør og samarbeidspartner innen bærekraftig teknologi for Norges nasjonale akvarium. Dette er et langsiktig og strategisk samarbeid for begge parter, der vi skal bidra med vår kompetanse innen teknologi og bærekraftig IT.

Les mer

Vinterferiegøy - Nattevandring på Akvariet!

Vinterferiegøy - Nattevandring på Akvariet!

Vi gjentar suksessen og inviterer til Nattevandring for hele familien. Sett av helgen 26. – 28. februar og bli med på en uforglemmelig helg.

Les mer